Primer pla de Belén Esteban gairebé a punt de plorar

Belén Esteban revela a Miguel Marcos que el negoci se li ha enfonsat

Belén tenia moltes esperances

Belén Esteban va decidir fa uns mesos endinsar-se al món dels negocis. No se li va ocórrer cap altra idea que invertir en una marca de gaspatxos i salmorejos, una cosa que sol triomfar en aquesta època de l'any. Tot i això, les opinions dels consumidors s'han girat en contra seva.

Ja li hauria fet arribar al seu marit, Miguel Marcos, que l'OCU no situa els seus productes entre els millors del mercat. Dues empreses murcianes s'encarreguen de la fabricació d'aquests articles, que, a més, també fan cremes de verdures.

Belén va encarregar a Cool Vega Company, amb més d'una dècada d'experiència al sector, la producció del gaspatxo, salmorejo i la crema. Més endavant, signaria un contracte amb la companyia Rubio Snacks per al llançament de les seves patates fregides.

Des del primer moment es va mostrar molt il·lusionada amb aquest projecte. Li servia de complement per a la televisió i, a més, podia llaurar-se un futur més enllà dels platós.

El salmorejo de la col·laboradora es compon d'un 80% de tomàquet i d'un 9,5% de pa. A més, incorpora oli d'oliva, farina de blat, aigua, llevat i sal.

Foto de Belén Esteban amb el gaspatxo i el salmorejo de Sabores de la Esteban.
Belén Esteban amb els productes de la seva marca. | GTRES
 

L'oli representa el 7% del total de la recepta, que és una xifra superior a altres marques. Porta 10 grams de greixos per cada 100 mil·lilitres. Val a dir que el gaspatxo de 'La princesa del poble' es troba entre els més venuts.

Sigui per la qualitat del producte o simplement per la seva presència, els compradors confien en la firma. Tot i això, recentment patia un cop dur després que l'Organització de Consumidors i Usuaris publiqués la llista de les millors marques d'aquest any.

El salmorejo de Belén Esteban es trobava en els últims llocs de la classificació. En concret, en el lloc 27 de 29 analitzats, un fet que suposa una gran decepció per a ella. Va rebre una puntuació de 61 sobre 100, perdent pel camí 3 punts respecte al passat any.

Els encarregats d'estudiar el producte destaquen principalment l'«olor avinagrada i el gust salat». També fan esment a l'envasat, que des de fa uns mesos es comercialitza en ampolles de plàstic, una cosa que encareix l'aliment.

El que penalitza en realitat aquest producte és la mala relació qualitat-preu. Els responsables d'analitzar els salmorejos estimen que es pot trobar un producte de més qualitat per menys de 2 euros. Tot i això, el de la dona de Miguel Marcos ja arriba als 3,19 euros, molt per sobre del que costen les marques que ocupen les primeres places.

La de Paracuellos va mostrar el seu malestar a les xarxes socials per les dades aportades. «Gràcies a tots els que consumiu els meus gaspatxos i salmorejos. Ai, el que hem d'aguantar», va escriure. A més, deixava entreveure que hi havia hagut interessos pel mig.

Belén Esteban rep una resposta

Belén Esteban no compartia els resultats d'aquesta classificació. L'OCU va parlar a Lecturas i van assegurar que «no ens donem per al·ludits. No hem cobrat mai a ningú per una bona nota».

Expliquen que «fem els rànquings a petició dels consumidors, perquè els gaspatxos i salmorejos són productes molt sol·licitats a l'estiu. Ens basem en anàlisis independents, neutrals i objectius que duem a terme en laboratoris».

Foto de Belén Esteban, Miguel Marcos i Andrea Janeiro en un cotxe.
Miguel s'hauria assabentat dels mals resultats de Belén amb el seu gaspatxo. | GTRES
 

La millor valoració se la va emportar el producte fet per Auchan de Alcampo. Valoren, sobretot, el seu toc «una mica àcid», a més de la seva «viscositat i un bonic color taronja». El preu és d'1,68 euros.

▶️ La nueva ilusión de Iker Casillas apunta directamente a Tamara Falcó

Belén Esteban ha de prendre nota per remuntar posicions. A més de la qualitat, el preu també acaba penalitzant. Sap que aquesta mena de llistes resulten molt influents per als compradors, i ella no es vol quedar enrere.