Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Belén Rueda parlant amb els cabells recollits i un coll alt blanc, Vicky Martín Berrocal parlant amb un jersei marró i un llaç negre

Belén Rueda confessa a Vicky Martín Berrocal dades sobre la mort de la seva filla

Belén Rueda explica durant l'entrevista amb Vicky Martín Berrocal com va afrontar la mort de la seva filla

Belén Rueda ha acudit al podcast de Vicky Martín Berrocal per parlar de diversos aspectes de la seva vida. Unes declaracions que val la pena saber per què cridaran molt l'atenció.

L'actriu torna a seure en una butaca com a entrevistada després que ho fes amb Victòria Frederica. En aquest cas participa en l'espai A solas con: Capítulo 23.

Belén Rueda revela com va afrontar la mort de la seva filla

L'actriu s'ha sincerat amb Vicky Martín Berrocal sobre un dels moments més complicats de la seva vida, la mort de la seva filla. Cal recordar que la Belén va perdre la seva filla María quan només tenia 11 mesos l'any 1997.

El primer que ve al cap en una situació tan traumàtica com aquesta és un sentiment d'incredulitat pel que ha passat. "Passes per fases, al principi és negació absoluta que això ja ha passat", deia l'actriu.

Captura de YouTube amb Belén Rueda amb coll alt blanc al costat de Vicky Martín Berrocal amb un jersei marró assegudes en dos sofàs el 14 de maig de 2024
Belén Rueda se sincera al podcast de Vicky Martín Berrocal | YouTube, Podium Podcast

Un fet així és difícil de pair, ja que mai no se li troba explicació. “Penses que és injust perquè no és natural”, explicava.

La realitat és que la pèrdua d'un fill és un dels dolors més forts que es pot experimentar al llarg de la vida. "Hi ha vegades que sembla que la vida se te'n va amb tu", explicava Belén fent referència a la dificultat d'aquell moment.

Belén Rueda explica com va fer front al dolor

Durant l'entrevista, Belén Rueda ha anat explicant amb total naturalitat com va anar superant el dol de mica en mica. Ha normalitzat el dolor, explicant que forma part de la vida i cal afrontar-lo per superar-lo.

“El dolor és profund i això s'ha de sentir, perquè si no, no superes el dol… Has de viure'l, has de plorar-lo, has de pensar-ho, has de tenir ràbia, altres dies il·lusió”, argumentava.

Aleshores, Belén va voler ressaltar una frase que va aprendre d'aquell mal moment de la seva vida i que ha dit moltes vegades a les seves filles: “Aneu amb compte que la vostra alegria no sigui de vidre i el vostre mal de ferro”.

Captura de Belén Rueda durant la seva visita al programa 'El Hormiguero' del dijous 9 de novembre de 2023
Belén Rueda explica com va gestionar el dolor de la mort de la seva filla | Atresmedia

Una cita molt significativa. L'actriu creu que el dolor és necessari afrontar-lo, però cal posar-hi fi. “És una frase que t'explica que el dolor és necessari expressar-lo, però compte amb allargar-lo massa”, afegia després.

Ja han passat 27 anys d'aquella angoixant mort de María quan només tenia 11 mesos. Tot i això, l'actriu ha explicat que segueix pensant en ella. “Ella segueix amb mi, altrament”, deia.

Tot i que va voler recalcar que no d'una manera constant i angoixant perquè això podria acabar mentalment amb ella.

En un moment tan nefast com aquest, Belén va revelar que no es va posar en mans de cap psicòleg, però sí que ho va fer al cap de poc temps després.

“No vaig anar a teràpia quan va faltar la meva filla, però al cap de poc temps va morir el meu pare també. I ja era massa. Hi ha vegades que sembla que la vida se te'n va amb tu”, explicava a l'entrevista.

Des de llavors, Belén Rueda es va refugiar amb la seva família per sortir de l'angoixant moment de la millor manera possible. Destacava la importància de la seva primera filla, que va ser la raó fonamental per la qual va obtenir forces per aixecar-se cada dia.