Beth Rodergas somrient en una imatge al seu Instagram

Beth, d'Operación Triunfo', torna 18 anys després, malalta i amb un missatge

Aquest dimarts, Andreu Buenafuente va entrevistar l'artista catalana a 'Late Motiv'

Dimarts, 4 de maig, Beth Rodergas va visitar el plató de 'Late Motiv' per a promocionar el seu nou disc, 'Origen'. La cantant torna a la música després de set anys fora del focus mediàtic i, a més, ho fa cantant en castellà, cosa que no feia des que va sortir d''OT 2'. «Entenc que a nivell estatal la gent em té una mica desubicada, però estic viva i estic cantant», confessava a Andreu Buenafuente. «M'he quedat més a Catalunya i he tret discos en català, amb teatre i altres projectes», va explicar, i tot seguit va afirmar que «tenia ganes de tornar al castellà i treure disc nou».

A què es dedica Beth?

La que va ser representant d'Espanya a Eurovisió el 2003 va explicar a 'Late Motiv' que al nou disc hi ha «cançons que tenia escrites des de fa anys», però que hi va haver algú a qui no li va agradar i es van quedar guardades durant molts anys. «Ara ja estan gravades. Ha sigut un alliberament, perquè estan agradant. No tornaré a arraconar creacions meves durant tant de temps», ha confessat Beth.

A més, l'artista no va parlar del seu pas per l'Acadèmia: «OT em va agafar amb 20 anyets. Ho vaig gestionar com vaig poder». I després va explicar el perquè de la seva desaparició mediàtica: «Va ser molta popularitat de cop i vaig decidir anar-me'n un temps a Anglaterra a estudiar anglès i estar tranquil·la. Vaig ser mare i des de fa uns anys porto la vida que vull, vivint amb tranquil·litat però fent el que vull».

La curiosa relació que la uneix amb Berto Romero

D'altra banda, hi va haver un moment de l'entrevista en què Buenafuente va treure a la llum la curiosa relació que uneix la cantant amb Berto Romero. «Tots dos som del mateix poble, Cardona, i el conec de tota la vida. Quan vaig entrar a l'Acadèmia, tenia cançons d'alguns amics, i una era d'ell. Així que al meu primer disc hi ha un tema de Berto, 'Eclipse'», va explicar.

El programa va ensenyar una imatge de Beth i Berto d'abans que ella comencés l'aventura al talent show musical de La 1: «Fèiem una cosa que no es pot explicar ni posar en un disc», va explicar l'artista.

Beth i la malaltia que pateix des dels 16 anys

D'altra banda, la cantant va ser actualitat fa uns mesos quan va explicar en un programa de TV3 que té endometriosi, una malaltia que pateix des dels 16 anys i que li genera menstruacions molt doloroses i infertilitat, i que s'ha hagut d'operar els ovaris dues vegades. Malgrat tot, s'ha pogut quedar embarassada dues vegades. El segon fill, Kai, el va tenir gràcies a una inseminació artificial, quan ja era mare de la primogènita, Lia. El procés va sortir a la perfecció i va néixer Kai, que fa uns mesos va complir quatre anys.

«És molt dur. Jo ho vaig portar relativament bé perquè estava molt motivada i ens va anar bé a la primera. Però va ser molt dur, a més fa molt de mal. Amb la Lia va ser un embaràs natural, però amb el Kai jo ja tenia les trompes obstruïdes i no podia quedar-me embarassada, així que vam optar per fer-ho 'in vitro'. En el meu cas va ser genial, perquè em vaig quedar embarassada a la primera. Però és un procés dur. Recordo estar al camerino abans de sortir a fer una funció, punxant-me a la panxa i tenint molt de dolor. No de la punxada, perquè l'agulla és finita. El moment en què et xuten les hormones és 'heavy'. Però si surt bé és supergratificant», confessava la cantant.