Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto oficial del Rei Felip VI

Bones notícies per a Felip VI després de les crítiques pel seu discurs de Nadal

La corona ha guanyat punts després del discurs del rei Felip

Foto oficial del Rei Felip VI
Bones notícies per a Felip VI després de les crítiques pel seu discurs de Nadal| GTRES

El passat 24 de desembre, el rei Felip havia de fer front al seu pitjor discurs nadalenc a causa dels difícils moments que està travessant no només la monarquia, sinó tot Espanya. El monarca demanava, com ja és tot un habitual, unió davant les adversitats. No obstant això, enmig de la tempesta sembla que el rei ha trobat la pau.

I és que el suport a la monarquia ha pujat 20 punts respecte a l'any passat, segons el baròmetre de 'La Sexta'. En concret, les enquestes asseguren que la corona ha obtingut un 54,3% dels vots, enfront del 30,3% que obtindria la República. Sembla que, en un dels pitjors anys per a Espanya, la ciutadania veuria amb bons ulls la continuïtat de la monarquia, cosa que no succeïa l'any passat. Cal destacar que, els partits que més donen suport al fill del rei emèrit són VOX, PP i Ciutadans, és a dir, els partits amb tendències a la dreta.

Sobre la ciutadania espanyola, els que menys donen suport a la monarquia són els joves (de 18 a 35 anys) amb un 48,1%. Els de 36 a 54 anys, donen suport a la corona amb 55,4%, mentre que la resta de persones ho fan en un 58,1%. Mentre abans, el tema de la permanència de la corona a Espanya era d'allò més important per a tots els ciutadans, ara tan sols 7 de cada deu votants (al voltant del 67,1%), veuen necessari plantejar aquest debat.

El missatge del Rei el dia abans de Nadal

La veritat és que, sens dubte, el discurs del rei Felip el dia abans de Nadal ha fet efecte en tots els espanyols, arribant fins i tot a guanyar adeptes a la monarquia. I és que en el seu discurs, el marit de la reina Letícia ha manifestat que està segur que Espanya «tirarà endavant», i fins i tot ha assegurat estar «amb tots i cadascun de vosaltres» en aquest any tan complicat per a tantes famílies a causa de la crisi sanitària del Coronavirus.

Justament, la pandèmia ha estat un dels temes més recurrents del seu discurs, assegurant que aquesta hauria provocat unes «circumstàncies excepcionals» en milers de llars que havien deixat «un buit impossible d'omplir» a causa de les xifres de morts que dia a dia van augment a causa del Coronavirus. «Molts ciutadans lluiteu contra la malaltia. A tots us envio el meu major ànim i afecte», sentenciava el rei, més proper i empàtic que mai.

«Hem de confiar en el futur, en el que som capaços de fer units. En les últimes dècades, davant dificultats greus, hem estat capaços de superar-les. Ara també: ni el virus ni la crisi ens doblegaran», afegia. El rei d'Espanya, també ha mostrat la seva preocupació per la gran crisi que està afectant el país, especialment als joves amb estudis, que lluiten dia rere dia per una oportunitat.

«El nivell d'atur dels joves és altíssim. No poden ser els perdedors del futur. Espanya no es pot permetre una generació perduda. Cal motivar els petits comerciants, tan colpejats per la pandèmia», assegurava. Això sí, el rei Felip no ha pogut evitar apel·lar a la «responsabilitat individual», i fins i tot ha demanat que «no abaixem la guàrdia» en aquestes dates tan especials.

«Vull donar els meus agraïments més sincers als sanitaris. Van fer front a les primeres circumstàncies del virus sota unes condicions excepcionals. Els hi demanem que segueixin tenint cura de nosaltres. No decaigueu», acabava dient el rei Felip. I és que enguany, ha estat molt complicat per a tothom, especialment per a la corona, a causa dels constants escàndols en què s'ha vist embolicat el rei emèrit Joan Carles. Sembla, però, que el 2021 comença amb bon peu per a la família reial.