Carmen Sevilla durant el X aniversari programa 'Cartelera'

El fill de Carmen Sevilla revela el veritable estat de salut de l'artista

L'actriu continua ingressada en una residència per a gent gran on lluita contra l'Alzheimer

El fill de Carmen Sevilla, Augusto Algueró, ha parlat en detall sobre l'estat de salut de la seva mare, que es troba ingressada en una residència per a gent gran des de l'any 2015. La històrica actriu espanyola va ser ingressada en un centre madrileny a conseqüència de la deterioració cognitiva que estava patint arran de l'Alzheimer que pateix. El seu fill va prendre aquesta dràstica decisió amb l'objectiu de preservar la intimitat de la seva mare, que ja no recorda ni qui és.

Els últims rumors sobre la suposada mort de Carmen Sevilla

Des del seu ingrés al centre de gent gran, han sigut molts els rumors que han apuntat al degradat estat de salut de la icònica actriu i fins i tot les informacions que han anunciat la seva mort. De fet, el passat mes d'octubre, una 'fake new' sobre la mort de Carmen Sevilla va córrer com la pólvora en xarxes socials poc abans del 90 aniversari de l'actriu.

Van ser molts els mitjans de comunicació, periodistes i usuaris anònims que van donar per morta a Carmen Sevilla, una informació que finalment va ser desmentida pel mateix fill de l'actriu. En aquell temps, Augusto Algueró va confirmar que la seva mare estava estable i atesa pels professionals sanitaris de la residència de persones grans situada a Aravaca (Madrid), on roman ingressada des del 2015.

Augusto Algueró parla de l'estat de salut de la seva mare, Carmen Sevilla

Ara, uns mesos després de desmentir aquesta última falsa notícia, el fill de l'actriu ha tornat a parlar de l'estat de salut de la seva mare en una entrevista a 'Europa Press'. Augusto Algueró ha assegurat que la seva mare continua estable malgrat el deteriorament cognitiu que pateix per l'Alzheimer i la seva avançada edat.

«Està bé, molt ben cuidada. Ja grandeta, però molt bé. Jo cada setmana la veig i la veig molt bé, tranquil·la. Jo veig que ella està molt bé perquè no pateix cap sofriment ni dolor, els metges ens diuen que estiguem tranquils que ella està molt bé, amb el que pateix no pateix», es consolava el fill de l'actriu. El fill de Carmen Sevilla ha assenyalat que aquest any ha estat especialment dur a causa de la pandèmia, tot i que assegura sentir-se molt tranquil per la bona atenció que rep al centre de gent gran.

«Ha estat una època difícil per tot el món, pels meus companys, pels meus amics i especialment per la meva mare, és clar, però sempre he tingut un contacte directe amb la residència on està i des d'aquí dono les gràcies a tots els professionals que l'atenen i la cuiden. I esperem que duri molts anys més», assenyalava el compositor. En una entrevista anterior, Augusto Algueró havia assenyalat que les restriccions pel coronavirus li impedien veure la seva mare amb més freqüència, però explicava que mantenia contacte diari amb la residència.

«Està molt acurada. Molt ben atesa. Vaig amb assiduïtat, sempre que puc. I quan no puc, parlo amb la residència perquè m'expliquin com ha passat el dia. Ara amb la Covid tot és més difícil. La residència s'ha blindat i les visites són molt reduïdes i en condicions excepcionals», explicava. Malgrat totes les complicacions, el fill de Carmen Sevilla sempre ha defensat la seva decisió d'ingressar a la seva mare en un centre per a persones grans.

Per Augusto no ha estat fàcil contemplar amb impotència l'evolució de la malaltia de la seva mare, que no es recorda de qui és, de tots els seus triomfs professionals ni de la seva família. Tampoc ho ha estat per als espanyols, que han viscut en suspens tota la malaltia d'una de les màximes representants del cinema espanyol des dels anys 50.