Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jorge Javier Vázquez a la presentació del seu llibre

Borja Prado comunica a Jorge Javier Vázquez la seva decisió

Borja Prado es prepara per afrontar una profunda renovació a Mediaset

Borja Prado va desembarcar a Mediaset fa uns mesos amb el propòsit clar d'implantar un nou model de televisió. Les baixes audiències i el desgast d'alguns programes i personatges el portaran a prendre mesures de gran importància. Entre els afectats es trobaria Jorge Javier Vázquez.

De moment, els nous directius treballen a mitjà-llarg termini. Descarten per ara fer canvis bruscos i la renovació es farà de manera gradual. En qualsevol cas, la seva intenció és que es vagi notant a poc a poc la seva influència sobre la programació de Telecinco.

Borja Prado es va encarregar de recollir el testimoni deixat per Paolo Vasile l'1 de gener. No obstant això, ja fa un temps que treballa en el seu nou projecte de televisió. Té molt clar cap a on cal orientar el rumb del grup audiovisual.

Una de les primeres decisions adoptades té com a protagonista Jorge Javier. Els nous directius pretenen que el presentador badaloní aparegui molt menys en pantalla aquest 2023, revela El Confidencial Digital. No volen confiar-ho tot en un personatge que genera tanta controvèrsia.

Pla general de Borja Prado
Borja Prado vol que Jorge Javier tingui menys protagonisme en la cadena. | Europa Press

Amb vista als pròxims mesos, la intenció és que el català vagi tenint menys protagonisme. Sobre la taula hi ha la possibilitat que només treballi a 'Sálvame' un cop per setmana. També han de decidir si podrà presentar altres programes dins de la cadena.

Fins ara havia estat el conductor de 'Gran Hermano', 'Mediafest Night Fever', 'Secret Story' o 'En el nombre de Rocío'. L'únic que tenen clar és que es mantindrà a la pròxima edició de 'Supervivientes'. Així s'ha pogut confirmar amb les darreres promocions del 'reality' de supervivència. Per tant, descarten l'opció d'emprendre una profunda renovació de cop. Tot es farà de manera progressiva.

Borja Prado es va trobar amb un problema seriós quan va arribar al càrrec. El presentador acabava de renovar i havia ampliat la seva vinculació amb la casa unes quantes temporades més. El mateix passava amb 'Sálvame', que perllongava el contracte amb Mediaset. Paolo Vasile va ser l'encarregat de segellar aquests acords. Asseguren que ho va fer sense tenir en compte l'opinió dels nous directius. Per tant, els nous gestors es van trobar amb un contratemps seriós.

El presentador de Badalona ha estat lligat a la cadena des del 2003 i s'ha convertit en un dels presentadors més cotitzats. Durant aquestes dues dècades ha estat un dels pocs que s'han mantingut treballant amb regularitat. Gairebé sempre li han trobat algun format en què pogués destacar.

Jorge Javier Vázquez
El presentador de Badalona veurà com l'obliguen a sortir menys en pantalla. | Mediaset

A més de 'Sálvame', ha tingut un paper molt rellevant en la majoria de 'realities' emesos per la cadena. I gairebé sempre amb uns percentatges d'audiència molt acceptables, motiu pel qual era molt complicat que poguessin prescindir-ne.

Borja Prado analitza totes les possibilitats

Borja Prado ha tingut unes setmanes molt intenses aquest començament d'any. S'ha reunit amb els responsables d'unes quantes productores per escoltar noves propostes de concursos, documentals i sèries. Tot es troba en una fase inicial i qualsevol decisió que s'hi adopti ha de comptar amb el vistiplau de l'executiva.

Un altre dels grans canvis que realitzarà el directiu serà l'escurçada de 'Sálvame'. De moment no se'n contempla la supressió, encara que sí que es proposen que duri com a màxim un parell d'hores. Obren la porta que hi hagi altres programes abans i després. Prado no vol que les tardes es concentrin en un únic format. Pretén que hi hagi més diversitat i espai per a tot tipus de públics. Els concursos i sèries podran anar guanyant més espai a la graella vespertina.

Borja Prado també ha de decidir què passa amb altres comunicadors de la casa. És el cas de Pedro Piqueras, que té moltes opcions de sortir, o de Paz Padilla. La gaditana ha gravat diversos programes pilot amb diferents productores i ara han de decidir quines responsabilitats assumirà.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp