Foto de Borja Prado

Borja Prado dona l'ordre definitiva que posa en risc 'Sálvame'

Borja Prado té clar el nou rumb que ha de prendre Mediaset

Borja Prado, des que va arribar a la directiva de Mediaset, ha establert acordar mesures severes per aconseguir que el grup recuperi l'audiència perduda. Per aquest motiu, ha portat a terme la prohibició de parlar de certs personatges famosos, com ara el clan Mohedano, Marta Riesco i Antonio David. A més a més, ha donat una ordre contundent que posa en perill 'Sálvame'.

En concret, altres alts càrrecs i ell han fixat un nou codi ètic que suposa un verdader revés per al programa: prohibeix de manera contundent moltes de les situacions que s'hi produeixen.

Borja Prado posa fermes limitacions

El directiu de Mediaset, en el seu afany de recuperar el liderat per a Telecinco, fonamentalment, a més dels vetos indicats, ha suprimit el 'Mediafest'. És més, fins i tot ha reduït l'emissió en obert de 'Sálvame'. I ara ha fet alguna cosa més que afecta tots els treballadors del grup.

Primer pla de Borja Prado amb el rostre seriós i mirant a càmera
Borja Prado ha presentat un nou codi ètic. | Cedida: Wikipedia

En efecte, Borja ha establert un nou codi ètic creat pel nou conseller delegat, Alessandro Salem. Aquest codi suposa un notable canvi respecte a l'anterior i afectarà fonamentalment el programa de les tardes presentat per Jorge Javier.

Per exemple, s'indica que no es pot abandonar un espai en directe i sense causa justificada, ja que «es tindrà per definitiva els efectes contractuals». Una pràctica que és molt habitual a 'Sálvame', on és rara la tarda en què un col·laborador no se'n va del plató. Fins i tot, cal recordar que la sortida d'aquest tipus més sonada va ser la fugida de Paz Padilla.

De la mateixa manera, així ho recull El Mundo: «Els presentadors han de conduir i ordenar el programa, han d'aturar immediatament qualsevol iniciativa de qualsevol col·laborador o participant que pugui donar lloc a una evident responsabilitat civil o penal».

Prado i la directiva també han recollit una cosa més. Als programes d'entreteniment no es podran revelar dades de terceres persones «que no siguin notòriament públiques». Per si no n'hi hagués prou, també es prohibeix fer qualsevol manifestació publicitària «que no hagi estat prèviament comunicada per escrit a PubliEspaña».

Borja Prado estableix dues mesures molt dures

Borja Prado i l'equip al capdavant de Mediaset han inclòs al nou codi ètic dues mesures molt dures, que afecten directament 'Sálvame'. Una és que des d'aquest moment els programes d'entreteniment són això mateix, d'entreteniment. Per tant, els seus presentadors i col·laboradors «han d'abstenir-se d'emetre opinions, preferències o comentaris polítics».

Sobretot, li talla les ales a Jorge Javier, que més d'una vegada ha parlat en directe dels seus ideals polítics. Tant és així que, fins i tot, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va arribar a parlar-hi en directe.

Jorge Javier Vázquez
Jorge Javier ja no podrà parlar de política en directe. | TELECINCO

Pel que sembla, només es permetrà parlar de política en els formats que tinguin una secció sobre aquest tema. Aquest seria el cas de 'El programa de Ana Rosa' que té un apartat per tractar-lo.

Borja sap que un altre dels punts que més interès ha generat del codi és el que afecta tots els empleats de Mediaset. Indica que els presentadors i col·laboradors «no han d'atacar o criticar cap altre programa de la companyia o els seus presentadors i col·laboradors». Una mesura amb què s'acaba amb la 'guerra' entre 'Sálvame' i 'El programa de Ana Rosa' pel testimoni de Rocío Carrasco.

Prado ho ha deixat molt clar, així que no està disposat a tolerar certs comportaments i actituds al seu grup. Per això ha imposat aquestes fermes mesures que afecten tots «els empleats, col·laboradors, clients i proveïdors i resta de tercers que mantinguin relacions professionals amb Mediaset». Si algun d'aquests fa cas omís a les indicacions, es considerarà una falta laboral que comportarà la seva respectiva sanció.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!