Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Concha Velasco emocionada amb llàgrimes als ulls

Concha Velasco: la seva família confirma l'última hora sobre el seu estat de salut

Concha continua a la residència sota la cura de professionals

Concha Velasco manté en alerta milions d'espanyols. El seu estat de salut no és el millor des de fa mesos, sobretot després de patir un parell de xacres que la van obligar a ser hospitalitzada. La seva família intenta traslladar un missatge d'optimisme, encara que també són conscients de la situació que pateix l'artista.

Fa temps, tant l'actriu com els seus fills van decidir que el més convenient era ingressar-la a una residència de gent gran. Allà estaria més ben atesa que a casa, sobretot per la impossibilitat de la seva família de prestar-li totes les cures que necessitaria. Va ser una decisió dolorosa, però molt intel·ligent, sobretot pensant en el seu benestar.

Concha va experimentar una sèrie de problemes de mobilitat una vegada que es va retirar dels escenaris el 2021, però a això se li van sumar altres contratemps que han deixat en suspens els seus seguidors. Tant a l'octubre com al desembre va haver de passar uns quants dies a l'hospital per tractar una sèrie de malalties. El seu fill Manuel assenyalava llavors que «va millor». No obstant això, els seus familiars van decidir prendre una mesura que afectava els seus amics i companys: van optar per limitar-li les visites i les trucades.

Imatge de Concha Velasco.
Concha Velasco va empitjorar des que va deixar el teatre. | Europa Press

És habitual que molts col·legues de professió s'acostin fins a la residència on viu per interessar-se pel seu estat. També per fer-li companyia, ja que és una de les maneres que ella troba de passar els dies entretinguda. Tots coincideixen que roman «una mica fluixeta», però bé d'ànim.

Manuel es mostrava tranquil en saber que la seva mare estava a les millors mans. Indicava que resideix en una «suite» i al centre on roman des de fa mesos està «permanentment cuidada i atesa». Concha Velasco sap que en el seu estat resultarà molt complicat tornar a la que va ser casa seva. Els seus fills no disposen de temps ni de mitjans per prestar-li totes les atencions que mereix, però amb el pas de les setmanes ha anat assimilant millor la seva nova vida.

«En els últims dos mesos la seva salut s'ha anat deteriorant i necessita cures mèdiques 24 hores al dia», apuntava a l'octubre el seu primogènit. A més a més, tractava de transmetre un missatge de calma: «No està tan greu com per anar a un hospital, però tampoc no la podem tenir a casa», va dir. Admetia que tenia un alt grau de dependència que li impedia de portar una vida normal com abans. A això se li uneix a més els problemes «amb l'artritis, l'aparell digestiu xacrós, el fetge també i el deteriorament de l'edat».

Concha Velasco i el seu fill, Manuel.
Manuel està molt atent a la situació de la seva mare. | Europa Press

No obstant això, la seva família hi roman molt atenta i és habitual que acudeixin a visitar-la a la residència de Las Rozas. Volen que estigui a les millors mans i no li falti de res.

Concha Velasco evoluciona a poc a poc

Concha Velasco donava un altre petit ensurt el darrer mes de desembre als seus familiars. Una altra xacra l'obligava a tornar a passar per l'hospital, on va passar les festes de Nadal. L'evolució va ser millor del que s'esperava i li va permetre passar a la residència el final d'any. La seva família li va voler donar una sorpresa per acomiadar el 2022 i li va preparar una festa. La seva neboda Manuela admetia que s'ho va passar d'allò més bé amb els seus.

Les últimes notícies que arriben sobre l'actriu és que evoluciona favorablement. Està molt controlada pels metges i tracta de fer una vida tan relaxada com sigui possible. Sempre molt pendent dels seus amics i familiars, que no se n'obliden.

Concha Velasco assumeix que això és el millor per a ella. El seu fill explicava que «les estrelles també envelleixen i cal entendre-ho amb la naturalitat més gran». Li encantaria que tornés a casa: «Tant de bo, però no, aquesta és la vida», assenyala resignat.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!