Alumnes de tota Catalunya es queden sense qualificacions l'últim dia de curs

Degut a un problema informàtic amb el sistema 'Esfer@' els professors no han pogut pujar a temps les notes
Imatge d'una professora donant classes
Els alumnes no podran rebre les qualificacions l'últim dia de curs   | Cedida

Avui és l'últim dia del curs, però els alumnes d'escoles i institut de tota Catalunya no rebran les notes, ja que als professors els hi ha sigut impossible tenir a temps els informes a causa de la caiguda de l’'Esfer@', el programa informàtic del departament d’Educació que permet als mestres posar les qualificacions. Els centres citen les famílies la setmana que ve perquè els informes s'imprimiran el dia 25 de juny.

 

El departament ja ha comunicat que a causa de les incidències en el funcionament del sistema que gestiona les emissions dels informes, l’alumnat no podrà rebre les notes abans que acabi el curs, i afegeixen que mai hi ha hagut un termini concret per lliurar els informes. Així doncs, les famílies hauran d’esperar per poder recollir les notes, en alguns casos, fins al juliol, a excepció d'alguns centres on sí que ha funcionat el programari.

 

 

Final de curs marcat pel 'caos'

El problema és que aquest trimestre és el primer que, obligatòriament, tots els centres d'infantil i primària han d'avaluar amb aquest programa. El col·lapse que s'ha creat ha estat tal que alguns docents denuncien haver hagut de fer els informes a la 1 o a les 5 de la matinada per evitar la saturació del sistema. El Departament ha reconegut que hi ha «situacions imprevistes de saturació» del servidor i que treballen a «contra rellotge» per solucionar-ho.

 

El curs acaba amb polèmica per les queixes dels professors pel funcionament de l'aplicació 'Esfer@' per a la introducció de les notes, que alguns sindicats han qualificat de «caos». De fet, el sindicat CCOO ha demanat a Educació que es compensi al personal educatiu per les hores dedicades i ha presentat una queixa al director general de Professorat i Personal de Centres Públics per «l'esforç ingent» del personal que en algunes ocasions ha impedit lliurar les avaluacions en els terminis previstos.

 

La indignació davant d'aquesta situació també s'ha vist plasmada a Twitter, on alguns professors han volgut mostrar el seu descontentament i inclús ironitzar sobre el tema.

 

 

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari