Primer pla de Carlos Marín

Carlos Marín, cantant de Il Divo, en coma induït

El baríton espanyol va ingressar a un hospital de Manchester el 8 de desembre amb problemes respiratoris

Carlos Marín, cantant del grup Il Divo, es troba en estat greu a l'UCI d'un hospital de Manchester. Les fonts afirmen que ha hagut de ser intubat en coma induït per problemes d'oxigen. 

Malgrat el fet de tenir els òrgans estables, el seu estat és greu i esperen la seva evolució en les pròximes hores.

L'artista, de 53 anys, es troba en estat de gravetat al centre mèdic Manchester Royal d'Anglaterra. Està en cures intensives, sota vigilància permanent d'un equip de metges. Les hores següents seran clau per determinar l'abast de la situació, que de moment és preocupant.

El grup Il Divo va cancel·lar totes les actuacions previstes el 7 de desembre passat mitjançant un comunicat. Al·legaven la malaltia d'un membre de la banda, sense oferir més detalls. Un dia després, Carlos Marín va ingressar a l'hospital on es troba en estat greu.

Concerts ajornats

El mateix Carlos Marín va difondre el 6 de desembre, per Instagram, una fotografia promocional. Anunciava les dates de dos espectacles previstos a Dallas i Florida, Estats Units, el pròxim mes de febrer. L'endemà tenien prevista la presentació al Hull Bonus Arena de Yorkshire, però va ser suspesa.

Foto de Carlos Marín
Carlos Marín té una prolífica carrera musical | CEDIDA 

El concert cancel·lat es va reprogramar per al 15 de desembre, però van tornar a anul·lar les seves actuacions fins al 2022. «Desafortunadament, a causa d'una malaltia, les dates restants de la gira d'Il Divo pel Regne Unit s'han posposat fins al desembre de l'any ve», va anunciar el grup en un comunicat.

Il Divo es va disculpar amb els seus fans i va llançar un desig: «Esperem tornar als escenaris l'any vinent». El comunicat no revela de quina malaltia es tracta i tampoc detallen l'estat de salut de Carlos. La incògnita és encara més preocupant pel fet que l'artista estigui en coma induït.

Havia d'actuar a Espanya

L'última imatge del cantant és del 13 de desembre, quan van compartir una publicació amb una foto dels quatre integrants feta per una seguidora. Però els membres del grup, Urs Bühler, David Miller i Sébastien Izambard, es mantenen en silenci per ara. Només han desitjat una recuperació ràpida al vocalista per tornar a pujar a l'escenari.

Il Divo tenia previst fer un concert a La Corunya el 22 de desembre, la setmana que ve. L'acte s'ha ajornat fins al 15 de juliol del 2022, tal com ha confirmat el Concello de la Corunya a través d'una nota de premsa. Encara no s'ha revelat si els espectacles de principis de l'any també seran ajornats.

El baríton espanyol és una de les estrelles d'Il Divo des que el quartet va començar a rodar el 2003. Durant tots aquests anys han venut més de 30 milions de còpies a tot el món. Es considera un grup pioner al pop operístic, i els seus concerts arrasen a tot el món amb més de dos milions d'entrades venudes.

Víctima d'assetjament i amenaces

La fama també ha causat alguns problemes a Carlos Marín, que recentment va patir un cas d'assetjament i amenaces. Rosa, una dona de 72 anys de Barcelona, es va obsessionar amb l'artista fins al punt de fer trucades constants a la seva productora amb to obscè i ofensiu. Després li va començar a enviar cartes angoixants i amenaçadores.

Segons la sentència, que condemnava Rosa per coaccions lleus, la dona va desenvolupar un amor platònic que es va convertir en assetjament. A les cartes es podia llegir: «Començaria a llepar-li tot el cos, fins a arribar al centre neuràlgic anomenat vulgarment 'penis'». La cosa va empitjorar quan van adquirir un to més amenaçador.

Imatge promocional del quartet Il Divo
Quartet Il Divo, amb Carlos Marín al centre. | Cedida

«Nen prodigi, nen ignorant, imbècil, ximple, idiota», escrivia l'assetjadora, «una merda, un cul, un gripau, un mentider casat amb una prostituta». Al darrer extrem, l'amenaçava: «Morirà, el matarem». La sentència especifica que el cantant va desenvolupar un estrès emocional i tenia por de sortir de casa.

Qui és Carlos Marín

Carlos Marín és un baríton espanyol nascut a Alemanya, resident a Madrid des dels 12 anys. Va demostrar ser un nen prodigi des que en tenia 8, quan va gravar el seu primer disc amb cançons com 'O Sole Mio' i 'Granada'. Va estudiar piano i solfeig i, anys després, ja era una estrella de la música i la televisió a Espanya.

En l'àmbit personal, va tenir una relació de 17 anys amb la cantant Geraldine Larrosa, coneguda artísticament com a «Innocence». Es van casar el 2006, encara que es van divorciar tres anys després. Però mai han deixat de ser amics, fins al punt que ell és el productor musical i el padrí de la seva filla.