Primer pla de la cantant Vega

La cantant Vega se sincera per a parlar de la seva malaltia: «És dolorós»

Vega s'ha obert en canal amb el públic i ha explicat la patologia que pateix

Vega és una cantant cordovesa que va saltar a la fama amb 'Operación Triunfo 2'. Des de llavors, ha aconseguit forjar una carrera en solitari molt sòlida, sobretot component per a altres artistes, com ara David Bisbal.

Ara està contenta perquè acaba de llançar en prevenda el seu nou disc: 'Mirlo Blanco', que li ha servit per a sincerar-se amb el públic i confessar que pateix un problema de salut. Ha explicat que és bipolar, que és precisament el títol d'una de les cançons d'aquest àlbum.

 

Vega parla de la malaltia que pateix

Divendres passat, 19 de novembre, la cantant va anunciar que sortia en prevenda el seu nou disc. I també va exposar que la cançó que havia triat per a promocionar-o era 'Bipolar', un single que, segons les seves paraules, que La cantant Vega se sincera per a parlar de la seva malaltia: «és molt especial» per a ella.

«Espero que us commogui i que us generi aquesta empatia tan necessària amb la temàtica que aborda, que és més àmplia i va més enllà del títol».

Després, va escriure una entrada al seu bloc per a explicar per què aquesta composició és tan important per a ella.

I és que va començar dient: «Soc bipolar. Real. No d'aquest 'bipolar' que, alguna vegada, hem llançat contra algú com un insult de conveniència».

«La meva vida sempre ha estat plena de dies confosos. Matins de plorar a llàgrima viva sense raó aparent o de petar-me de riure per la mateixa desraó. Però la major part del temps m'he sentit aclaparada en aquests exercicis d'autocrítica».

Vega, la cantant
Vega confessa que és bipolar | Instagram: @vegaoficial

«D'observar-me des de fora levitant en un intent fallit i vacu d'entendre'm i entendre els que em gaudeixen i em pateixen. I m'he sentit molt aclaparada per no arribar a entendre'm a mi mateixa, m'he censurat, m'he autoaplaudit la grandiloqüència estúpida amb les mateixes ganes que m'he flagel·lat per no suportar-me a mi mateixa, i aquests extrems em van portar a un paquet turístic de teràpies».

I va afegir: «Sí, com allò del turisme de posar-se pèl, però de posar-se 'peròs' a tot, de divan en divan. I en això no hi ha hotel que sigui prou bo. Hi ha el teu hotel, el que és exactament per a tu, i trobar-lo és summament ardu».

La cantant Vega
Vega ha donat detalls molt concrets del trastorn bipolar que pateix | Instagram: @vegaoficial

«Depèn del que et diguin, qui ho digui, com t'ho diguin i del moment en què t'ho diuen. Aquest turisme psiquiàtric i neurològic va acabar ajudant-me a donar llum a certs matisos de la meva persona que expliquen perfectament com soc. Això, però, no treu que segueixi sent impredictible».

Vega revela més detalls de la bipolaritat

A més de tot el que va explicar, Vega no va tenir cap objecció a confessar el diagnòstic que se li va fer al seu dia. «PAS (persona altament sensible), de coeficient intel·lectual superdotat (i desaprofitat, això ho afegeixo jo), bipolar i amb migranya hemiplègica crònica. El còctel molotov, gràcies», va dir.

En aquest punt, va revelar que va patir molt quan va saber que patia totes aquestes patologies.  «Ser bipolar no és cap estupidesa que es pugui llançar a l'aire com un insult més. És dolorós i difícil de gestionar per als que ho patim i per als que ens envolten».

«Però no vull que s'estigmatitzi. Vull donar visibilitat a una malaltia que, si bé per si mateixa és un infern per a moltes persones, també és una malaltia que aflora reiteradament en una part molt bonica. Ser extremadament sensible i empàtic, fins al punt de somatitzar l'alegria i el dolor aliè, em sembla que aporta coses bones».

La cantant Vega
Vega ha posat un punt de positivitat a la seva vida| Instagram: @vegaoficial

Després de parlar del costat bo de la bipolaritat que pateix, va afirmar: «Cal aprendre a bregar amb la cruesa i la bellesa de conviure-hi. Assumir-ho».

«Acceptar-ho. Voler aixecar-te i aprendre de les ensopegades. I si és amb ajuda professional, millor».

 

Per a concloure, ha afegit: «A vegades, som el nostre pitjor enemic. Però aquesta vegada no. Jo no, no».

Paraules que formen part de la lletra del seu single, 'Bipolar', amb què espera ajudar moltes persones que estan passant pel mateix. I així ho va manifestar: «Aquesta és la meva manera de volar cap a una vida més saludable i feliç. La música sempre és terapèutica, fer-la i escoltar-la».