Escàndol a Cantora: Surten els documents de l'herència de Paquirri

'Viva la vida' revela els documents on es reflecteix l'herència que va deixar el destre i com havia de repartir-se

Isabel Pantoja amb ulleres de sol dins d'un cotxe
Surt a la llum els documents sobre l'herència de Paquirri | GTRES

L'herència de Francisco Rivera ('Paquirri') encara està donant molt sobre què parlar i tot apunta que encara queden molts secrets per revelar sobre el patrimoni que el destre tenia abans de morir per una cornada.

Des que el seu fill, Kiko Rivera, va destapar les accions que va realitzar la seva mare Isabel Pantoja fa una setmana, cada dia se sumen noves revelacions que deixen a la cantant en molt mal lloc.

El passat cap de setmana, 'Viva la vida' va treure a la llum una documentació fins ara mai vista sobre l'herència de 'Paquirri' i els diners que aquest tenia a Veneçuela. La investigació realitzada pel programa dels caps de setmana de Telecinco, va posar sobre la taula què va passar amb aquests diners i on va anar a parar.

L'herència de Paquirri, al descobert

473 milions de les antigues pessetes eren els diners que el destre va deixar després de la seva mort. Una quantitat de diners molt més petita de la que s'esperava, però gens menyspreable, fins i tot, després que es generés un deute de cent milions, quedant un total de 373 milions de pessetes (el que al canvi suposarien uns 37 milions d'euros) a repartir.

Segons la documentació, aquests diners havia de repartir d'una forma concreta: dos terços a dividir-se entre els seus tres fills (Fran, Cayetano i Kiko) i l'altre terç es dividiria en dues parts, sent una per a la família Rivera i una altra per a Isabel Pantoja en qualitat d'usdefruit vitalici. Però la voluntat de Paco no es va complir, perquè la cantant tenia altres plans.

Després de la defunció del seu marit, Isabel Pantoja va decidir capitalitzar l'usdefruit i va canviar per complet el desig de Paquirri, on finalment la 'tonadillera' es va quedar amb el 37% de l'herència i els tres fills del torero només es van quedar amb el 17%.

Els diners de Veneçuela

Altres de les qüestions que 'Viva la vida' va revelar va ser el que va passar amb els diners que Paquirri tenia a Veneçuela. El torero va decidir deixar gran part dels diners que va guanyar en les seves gires per Llatinoamèrica al país de la costa nord de Sud-amèrica, un total de 731.000 dòlars (més de cent milions de pessetes). El seu administrador era Salvador Salvatierra, advocat i gran amic del destre. 

Després d'anys intentant recuperar aquests diners, va ser Ramón Calderón qui per fi va aconseguir accedir a l'herència, però només hi havia 655.000 dòlars. Però en faltaven 75.000, així que, què va passar amb aquests diners? On eren?

'Viva la vida' va treure a la llum el compte secret de Paquirri a Veneçuela, uns diners que fins ara ni els Pantoja ni els Rivera s'atrevien a admetre que existien perquè, segons Diego Arrabal, «aquests diners van arribar 'd'aquella manera' a Espanya i ningú ho pot dir».

Què va fer Isabel Pantoja amb l'herència del seu fill?

Va ser el mateix Kiko Rivera el que va comentar en l'especial 'Cantora: la herencia envenenada' la por que tenia que la seva mare decidís hipotecar la finca que el seu pare li va deixar en herència sense que el DJ sabés res sobre els tripijocs d'Isabel Pantoja. A 'Viva la vida' van voler donar resposta al marit d'Irene Rosales revelant qui s'amaga darrere de la hipoteca que pesa sobre Cantora.

Segons el programa, Paquirri va crear l'empresa 'Cantora S.A' destinada a la gestió de la finca. Després que el torero signés un poder perquè els marmessors fossin els encarregats de fer el que es necessités per gestionar-la, aquests van demanar una hipoteca sobre Cantora. Per tant, no va ser Isabel Pantoja la que va prendre la decisió, sinó els marmessors.

Kiko Rivera va creure entendre que va ser la seva mare la que va hipotecar Cantora perquè a ella li correspon liquidar els comptes de 'Cantora S.A'. Irene Rosales va ser la que va admetre que l'error que va cometre el seu marit quan va treure a la llum aquest tema es va deure a una relliscada, i que compta amb un bon assessorament.

Ni rastre dels diners de Paquirri

Irene Rosales va admetre que Kiko Rivera no ha rebut res dels diners que el seu pare li havia deixat en herència. Considerant que Paquirri era un dels toreros amb més notorietat dins i fora del nostre país, cridava molt l'atenció que no hi hagués res de diners després de la seva mort. Un dubte que ha perseguit a Kiko Rivera durant anys.

Ara, després de 36 anys, per fi es coneix el que veritablement va deixar el destre en herència i la raó de per què mai es va arribar a repartir en condicions els diners que els corresponia als seus hereus.


Comentaris

envia el comentari