Fotomuntatge del plató de La isla de las tentaciones i el rostre de Itziar Castro

Una cara de Telecinco confirma que pateix la mateixa malaltia que Itziar Castro

A la llum la malaltia que pateix una exconcursant d'un famós 'reality' de Telecinco

Patri Pérez, de 'La isla de las tentaciones', ho té tot a punt per al seu casament amb Lester, però, tot i això, encara no acaba d'estar satisfeta per culpa d'una malaltia que pateix.

Així és, ella mateixa ha sorprès els seus seguidors a les xarxes socials ensenyant les seves cames i explicant per què les té així. I és que Patri Pérez té la mateixa malaltia que la coneguda actriu Itziar Castro.

Mentre es troba immersa en els preparatius del seu enllaç nupcial amb la seva parella, la 'influencer' ha volgut explicar sense complexos als seus seguidors què li passa. I és que la seva vida s'ha complicat a causa d'una malaltia que li porta de cap: el lipedema.

D'aquesta manera explica el problema que té des que era nena, encara que no impedirà que es paralitzi el seu casament amb Lester. «Nois, per a tots els que no sapigueu el problema que pateixo a les cames es diu lipedema, és una cosa que em genera molt de complex i que pateixo des de petita», començava Patri.

Imatge de la cama de Patri, exconcursant de La isla de las tentaciones
Imatge de la cama de la concursant de 'La isla de las tentaciones', Patricia Pérez | Instagram

«Per a qui no ho sàpiga, el lipedema és la inflamació de les cèl·lules greixoses, les quals són desproporcionades a la resta del cos. En el meu cas, abunda a sobre dels genolls i dels turmells», continuava explicant Patri.

«Avui tenia visita, però finalment l'hem ajornat per dimecres, així que hauré d'esperar una mica a parlar-vos del meu diagnòstic i del que es decideixi fer. Sincerament és una malaltia de la qual no es parla gaire, però és força dura», desvela a les seves 'stories'. «Sobretot quan notes com se t'adormen les cames a les nits o se t'inflamen els turmells que semblen un elefant», matisa.

Fotomuntatge del rostre de Patricia Pérez i el plató de La isla de las tentaciones amb Sandra Barneda
Patricia Pérez, la concursant de 'La isla de las tentaciones' que pateix lipedema | Catalunya Diari

El lipedema és una malaltia crònica, degenerativa, que afecta de manera especial les extremitats, sobretot inferiors. Les zones danyades del cos s'inflamen a causa d'una acumulació de greix que col·lapsa el sistema limfàtic i provoca un limfedema afegit.

El lipedema, la malaltia que pateix Patri Pérez de 'La isla de las tentaciones'

Les persones amb lipedema, com Itziar Castro, solen guanyar volum a les cames, i de vegades als braços. És a dir, no parlem d'un augment general de pes sinó localitzat. Ens referim a una inflamació simètrica, localitzada per sobre dels turmells.

Aquesta és la gran diferència amb el limfedema, amb què sol confondre's, ja que els pacients amb limfedema també solen patir la inflamació del peu.

Primer pla de Patricia Pérez, exconcursant de La isla de las tentaciones
Patricia Pérez revela que pateix lipedema com Itziar Castro | Telecinco

L'augment de volum a les extremitats de pacients amb lipedema sol provocar dolor, molèsties i pesadesa a més que pot acompanyar-se de picors, pressió als bessons i blaus.

Patri Pérez té la mateixa malaltia que Itziar Castro

«Hi ha dolor i sensibilitat, així com la tendència a blaus», així ho explicava l'usuari de Twitter que ho va detectar a Itziar Castro gràcies a una foto que va compartir fa més d'un any.

No hi ha cap prevenció possible amb el lipedema, però sembla que l'esport i una dieta sana poden servir per millorar l'estat de les persones que la pateixen.

Respecte als tractaments, n'hi ha un de més conservador, amb mitges de comprensió limfàtica i esports d'aigua unes tres vegades per setmana. L'altre és de tipus quirúrgic i elimina el greix patològic per reduir la pressió. Així, pot tornar la forma anatòmica original de la zona afectada i s'eliminen alguns símptomes com el dolor i la pesadesa.