Javier Cárdenas durant la presentació del programa 'Hora Punta' a TVE

Javier Cárdenas es queda sense feina d'un dia per l'altre

El locutor de ràdio ha estat acomiadat fulminantment d'Europa FM

Javier Cárdenas ja no presentarà més el seu programa a Europa FM. Segons ha anunciat en exclusiva al portal 'Yotele', la cadena propietat d'Atresmedia Ràdio ha acomiadat de manera fulminant el presentador de 'Levántate y Cárdenas', que a partir de demà dimarts no tornarà a l'emissora en la qual ha treballat durant més d'una dècada.

Tot i que la direcció de l'emissora ja havia decidit no renovar el contracte d'un dels seus presentadors estrella de cara a la temporada que ve, la veritat és que aquesta rescissió unilateral del contracte de Javier Cárdenas ha sorprès molta gent.

Gairebé dos mesos abans del previst, la cadena ha decidit posar punt final a la llarga trajectòria del presentador català a Europa FM, on actualment era el màxim responsable del show matinal de la cadena.

Javier Cárdenas, acomiadat de manera fulminant d'Europa FM després d'onze anys

Aquest matí hem conegut la notícia de l'acomiadament de Javier Cárdenas, que aquest dilluns 24 maig ha presentat el seu últim programa poques hores després de conèixer la contundent decisió que han pres els que fins avui eren els seus caps.

A partir de demà el periodista Juanma Romero, conegut per presentar el programa de les tardes 'Me pones más', prendrà les regnes del 'Levántate y Cárdenas' fins a final de temporada mentre la direcció d'Europa FM decideix com renovar l'espai matinal i qui el dirigirà a partir del pròxim mes de setembre.

Es tracta d'una decisió que l'emissora ja havia pres des de fa un temps. De fet, la marxa definitiva del presentador català estava inicialment prevista per a mitjans del pròxim mes de juliol.

No obstant això, la sortida s'ha precipitat fins al punt de fer-se immediata, cosa que ha estat possible després que Atresmedia Ràdio s'acollís de manera unilateral a una clàusula signada en l'acord amb el presentador que els permet rescindir el contracte amb antelació.

D'aquesta manera, Javier Cárdenas s'ha vist obligat a abandonar el seu programa per la porta de darrere i a tancar una important etapa professional de més d'11 anys ininterromputs.

Javier Cárdenas se'n va per la porta de darrere: els motius del seu acomiadament

Tot i ser l'estrella del seu propi programa matinal, el presentador català feia molts anys que estava en el punt de mira d'Europa FM. Javier Cárdenas ha protagonitzat nombroses polèmiques que li han passat factura al llarg d'aquests anys, especialment en aquesta última etapa, on la conscienciació sobre els rumors i les notícies falses han anat creixent a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

De fet, la seva última ficada de pota a nivell informatiu ha estat relacionada amb el virus i es va produir fa unes poques setmanes, quan el presentador va utilitzar la seva posició a l'emissora per publicitar un fals remei per combatre la Covid. No obstant això, la seva llista de polèmiques està plena d'episodis que han acabat amb la paciència dels responsables de l'emissora i també dels seus seguidors. 

El presentador ha utilitzat l'antena d'Europa FM i el seu espai com conductor d''Hora Punta' de TVE durant dues temporades per oferir controvertides opinions i teories conspiranoiques sobre temes molt sensibles sense cap rigor periodístic ni científic. 

Entre les seves teories més sonades destaquem la relació que va fer entre les vacunes i l'augment de casos d'autisme, així com la seva hipòtesi sobre els huracans que, segons ell, són creats a propòsit per l'home.

En definitiva, qüestions que la comunitat científica desmenteix rotundament i, per tant, han despertat les crítiques de molts oients i teleespectadors que no entenen com un periodista pot alimentar la desinformació d'aquesta manera.

A conseqüència d'això, les dades d'audiència li han donat l'esquena al locutor, que ha vist com en quatre anys ha perdut més de la meitat dels seus oients. Segons l'EGM (Estudi General de Mitjans), el seu programa a Europa FM ha passat de tenir 1.119.000 oients l'abril de 2017 a tenir-ne 470.000 en el mateix mes de 2021.

Ara, Javier Cárdenas haurà de començar a buscar nous reptes professionals, encara que la seva situació de partida no ho tindrà gens fàcil.