Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge del príncep Guillem seriós mirant de banda, el rei Carles III subjectant-se la corbata negra i un emoji trist

Carles III, davant del príncep Guillem, fa una confessió que entristeix a molts

Carles III revela que ha perdut el sentit del gust per la quimioteràpia que rep per tractar el càncer que pateix

Carles III ha reaparegut al costat del seu fill Guillem en el primer acte oficial des que es va saber que el rei patia càncer. Un esdeveniment en què el monarca ha nomenat el seu fill gran: coronel en cap del Cos Aeri de l'Exèrcit.

Aquesta cita ha tingut lloc al Centre d'Aviació de l'Exèrcit a Middle Wallop. El rei Carles III li ha lliurat al príncep de Gal·les la boina blava celeste corresponent, característica d'aquest cos, davant d'un helicòpter militar. Més tard, Guillem s'ha vestit de militar i ha començat a exercir la seva nova funció.

Carles III confessa l'efecte secundari que li produeix la quimioteràpia

Durant l'acte, Carles III ha tingut una xerrada amb el veterà de l'exèrcit britànic Aaron Mapplebeck. El militar li va explicar al rei que pateix càncer testicular i ha fet diversos tractaments de quimioteràpia que li han fet perdre el sentit del gust.

Fotomuntatge del rei Carles III
Carles III revela que ha perdut el sentit del gust pel tractament de quimioterapia | Europa Press

Per a sorpresa de tots, Carles III li assegurava que ell també havia patit aquest efecte secundari a causa del tractament que du a terme des del mes de febrer. A més, de moment, el procés no té una data de finalització, per la qual cosa haurà de continuar acudint.

Tot i aquesta confessió de la pèrdua del sentit del gust, els metges sempre han deixat clar que estan satisfets amb el progrés del monarca. Per això no hi ha motius per alarmar-se amb això. De fet, es veu a Carles III “molt animat” de seguir amb la seva agenda de treball.

Carles III va nomenar Guillem com a coronel cap del Cos Aeri de l'Exèrcit

Durant l'esdeveniment, Carles III va fer un discurs en què feia referència a la seva renúncia del càrrec de coronel en cap per rellevar-lo al seu fill Guillem.

“Espero que vagi vent en popa amb el príncep de Gal·les com a nou coronel en cap. El millor és que és molt bon pilot, la qual cosa és encoratjador”, deia.

El príncep Guillem vestit de militar davant un helicòpter
Guillem, nou coronel cap del Cos Aeri de l'Exercit | GTRES

El príncep Guillem va ingressar a l'acadèmia militar de Sandhurst el 2006, on va pertànyer al regiment Blues & Royals. Més tard, el 2012, va obtenir el grau de tinent de vol de la Reial Força Aèria.

Va estar prop d'un any i mig exercint com a pilot d'helicòpter d'emergències. Fins que el 2017 va renunciar al lloc per assumir un paper de primer nivell a la Corona Britànica.

Un lloc que sempre havia estat per al príncep Enric

Com es va comentar el dia de l'anunci oficial, es tracta d'un gest contra el príncep Enric, ja que va servir en aquest regiment durant la dècada que va formar part de l'exèrcit britànic. Tot i això, després de deixar de ser part de la Família Reial, se li va prendre aquest honor.

Muntatge de fotos en primer pla del rei Carles III d'Anglaterra i el seu fill, el príncep Harry, fent ok amb la mà
El príncep Enric, descontent per la decisió del seu pare, Carles III | GTRES, Europa Press

Cal destacar que en un acte de tal rellevància com aquest no hem pogut veure el duc de Sussex, que es troba de viatge a Nigèria amb la seva dona, Meghan Markle.

L'absència del fill de Carles III ha estat un tema de debat a Anglaterra, que indiquen que està molest amb la decisió que el seu germà ocupi el càrrec per al qual sempre s'havia preparat.