Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb el príncep Harry amb un micròfon, el rei Carles III seriós i una alarma vermella

Carles III, després de parlar amb l'equip mèdic, revela el pla contra el príncep Enric

Carles III decideix nomenar Guillem per a un càrrec de coronel que estava destinat a ser per a Enric

La família reial britànica continua revolucionada. Un cop més surt a la llum la veritable relació entre Carles III i el seu fill menor, el príncep Enric.

A Anglaterra ha cridat especialment l'atenció la sincronització que ha tingut l'anunci del nomenament de Guillem com a coronel cap de l'antic regiment amb l'arribada d'Enric a Anglaterra.

Donen a Guillem el càrrec que estava destinat per a Enric

Aquest nomenament representa un canvi de testimoni important, ja que el mateix Carles sap de primera mà què suposa aquest càrrec. I això és perquè el va exercir durant 31 anys quan era príncep de Gal·les.

Al principi, aquest càrrec estava destinat a ser per al seu fill Enric, que va estar en aquest regiment fins a l'any 2014. No obstant això, sembla que va renunciar al càrrec després d'abandonar la família reial l'any 2020.

Muntatge del príncep Guillem amb el cap tort i el rei Carles III somrient
Guillem ocuparà el rang de coronel | catalunyadiari.com, Europa Press

Per això, en conseqüència, va renunciar a l'exercici de les funcions oficials i als càrrecs de representació de la Casa Reial. Així que, finalment, serà Guillem qui prendrà possessió del rang de coronel.

Ho farà en una cerimònia que se celebrarà la setmana vinent. La casualitat, o el que podria no ser casualitat, és que, just en el moment en què es va anunciar la decisió, Enric estava aterrant a territori britànic.

Què s'esperava de l'arribada d'Enric a Anglaterra

L'arribada del duc de Sussex ha causat molt enrenou a la premsa britànica. Enric ha optat per allotjar-se en un hotel i no a la Casa Reial, per evitar possibles crítiques.

El motiu pel qual el príncep Enric ha tornat a Anglaterra és per poder assistir a un servei d'Acció de Gràcies, el qual ha tingut lloc a la Catedral de Sant Pau de Londres. Hi havia força expectació davant la visita del duc de Sussex, ja que s'esperava alguna trobada, encara que sigui mínima, amb Carles III.

Foto del rei Carlos III d'Anglaterra amb el seu fill, el príncep Harry, vestits amb un vestit negre
Carles III i Enric no es veuran les cares | GTRES

Tot i això, finalment, pare i fill no es podran veure les cares en aquest viatge llampec d'Enric. Segons explica el Daily Mail, hi havia l'esperança que es produís un petit acostament entre tots dos, però no ha pogut ser.

Els mitjans anglesos expliquen que la raó per la qual la trobada no s'ha produït és perquè Carles III compta amb un programa ajustat i pel seu tractament oncològic.

L'últim cop que es van veure les cares va ser després de l'anunci de Carles III en què explicava que patia càncer. Enric va agafar el primer vol des de Los Angeles per acompanyar el seu pare en aquesta delicada situació.

De moment, tret que hi hagués un canvi d'última hora, sembla que haurem d'esperar una altra ocasió perquè pare i fill es tornin a veure les cares.