Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Carlos Herrera seriós.

Carlos Herrera, trencat per la terrible depressió que no pot combatre

Herrera ja no sap què fer perquè les coses millorin

Carlos Herrera és un home fort, decidit i convincent. Un dels periodistes més prestigiosos gràcies a la seva experiència i solvència davant del micròfon.

Herrera, a més, després de 45 anys dedicat al periodisme té una agenda de contactes envejable. Bon amic dels seus amics, una de les persones amb qui més relació ha tingut històricament és amb el rei emèrit.

De fet, Carlos Herrera i ell segueixen en contacte de forma freqüent i ha estat dels pocs que ha viatjat a Abu Dhabi a visitar-lo. Allí s'adonava del bon estat de salut del monarca i del seu bon estat d'ànim.

Va ser abans del seu retorn a Espanya, el passat mes de maig. L'emèrit va tornar a Espanya després de dos anys fora amb l'esperança que les coses a casa milloressin. Volia que la seva visita a Sanxenxo i la seva reunió amb el Rei Felip fossin un punt i a part per poder tornar a casa aviat.

D'això també n'estaven convençuts els seus amics més íntims. Carlos Herrera té ganes de poder gaudir de les estones d'amistat i xerrades amb el seu amic sense necessitat de viatjar milers de quilòmetres.

Avui Pilar Eyre explica que les coses s'han complicat i molt pel rei emèrit i el seu entorn.

Carlos Herrera s'assabenta de la depressió contra la qual no sap com lluitar

Carlos Herrera està disposat a ajudar en tot el que pugui Juan Carlos perquè pugui tornar definitivament a Espanya. Des dels seus micròfons de la COPE té un altaveu força potent per contribuir a realçar tot el que Joan Carles ha fet per Espanya i, alhora, minimitzar els escàndols.

Sembla que no n'hi haurà prou amb intentar millorar la seva imatge. Segons Eyre, hi va haver una «forta baralla» entre l'emèrit i el seu fill i aquest li va exigir que demanés perdó i Joan Carles es nega.

També li va retreure la seva actitud prepotent a Sanxenxo. Hi va haver «retrets mutus per comportaments passats i comentaris que Joan Carles ha estat filtrant aquests dos anys d'exili a través dels seus amics en què el fill i la nora queden com els dolents de la pel·lícula».

Herrera és coneixedor que el seu amic no va veure la seva neta ni es va creuar amb Sofia o Letícia. Per aquest motiu va tornar a Abu Dhabi «en unes condicions anímiques terribles».

Segons la cronista, «les conseqüències d'aquesta incursió nefasta estan a la vista: Joan Carles es queda sense paraules, com el seu entorn».

Tot això, sumat als atacs de Corinna, la soledat en què viu a Abu Dhabi i el fet de no voler cedir amb el perdó públic, l'estan amargant. «El que li causa un desànim terrible que alguns anomenarien depressió és el seu futur», afirma la periodista.

Imatge del rei emèrit Joan Carles I al club nàutic de Sanxenxo
Carlos Herrera va celebrar l'última visita del rei emèrit a Espanya | GTRES

Carlos Herrera és coneixedor d'aquesta situació i es troba en aquest cercle d'amics més propers del monarca que no té clar com actuar-hi. Per una banda, pensen que el rei emèrit no ha de demanar disculpes públicament, ja que la justícia l'ha eximit de responsabilitats.

De l'altra, lamenten que la situació familiar està tan deteriorada i entenen que la tornada a Espanya s'ha de consensuar amb el seu fill. Segons Eyre, «cada vegada són més escasses les visites d'amics. A uns quants, els de tota la vida, els que li demanaven que reflexionés i donés explicacions, els ha apartat del seu costat i només freqüenta els que l'afalaguen i li diuen el que vol sentir».

Carlos Herrera és un home amb criteri i opinió pròpia. Per això és més que probable que se situï al primer grup, malgrat que segueix apreciant moltíssim el monarca i no el deixarà de banda, passi el que passi.

Així les coses, a Lecturas conclouen afirmant que diu de vegades amb amargor que «ara només em queda morir-me. Estaria molt bé que l'acte final fos demanar disculpes al poble espanyol».