IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les paraules de l'aspirant carlí al tron sobre Catalunya que no agradaran gens a Felip VI

Carlos Javier de Borbó Parma defensa el diàleg entre el govern central i el català

Carlos Javier de Borbó Palma, aspirant carlista al tro d'Espanya
Carlos Javier de Borbó Palma defensa des del carlisme un model federal d'Espanya | CatalunyaDiari.cat

La monarquia espanyola ha de contemplar encara com dins i fora de les seves fronteres encara existeix un petit reducte de fidels que continuen defensant la legitimitat del carlisme al tron d'Espanya. L'actual aspirant és Carlos Javier de Borbó Parma, fill de Carlos Hugo de Borbó Parma i marit de la princesa Irene d'Holanda. Justament des dels Països Baixos, on té fixada la seva residencia, sempre ha criticat obertament el paper de Felip VI en el conflicte polític a Catalunya, segons publicava 'Vanitatis'.

El duc de Parma ha defensat en alguna entrevista que com a rei reconeixeria Catalunya com una nació dins d'un model federal. Explicava que des de la monarquia «tenim la nostra responsabilitat» del que està passant. En un missatge directe al seu competidor per la corona afirma que «hem de dialogar, parlar amb l'altre, no enfrontar-nos o polaritzar el debat».  

Defensa la iniciativa de diàleg de Sánchez

Aprofitant l'avinentesa de la formació del nou govern espanyol, Carlos Javier de Borbó enviava una carta dirigida als defensors del carlisme elogiant l'aposta de Pedro Sánchez per una solució dialogada amb el govern de la Generalitat. 

Ha insistit que pels «carlistes, aquest diàleg amb tots els pobles de les Espanyes és indispensable, això sí sense exclusions ni sectarismes de cap mena». Acabava afegint que «des de la pluralitat» i també «el respecte mutu» existeix la necessitat de «pactar».  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari