Primer pla de Carlos Marín

Carlos Marín, d'Il Divo, estava convençut que havia passat la covid: «Dec ser immune»

En una entrevista, el cantant va parlar del que li va passar el desembre del 2019

Carlos Marín, el cantant espanyol d'Il Divo mort a causa del coronavirus, fa un any va parlar de la pandèmia amb l'actriu Mar Regueras.

 

Ho van fer en un directe d'Instagram, en què Carlos va parlar de l'experiència que havia viscut amb aquesta malaltia, que ha causat milions de contagis i morts arreu el món.

A l'entrevista, Marín va recordar quan el virus començava a conèixe's a tot el planeta, cap a finals del 2019. «Jo estava de gira als Estats Units. I estic segur que allà vaig agafar la covid, perquè vaig arribar a 41 i mig de febre, estava fatal, vaig perdre l'olfacte, ho vaig perdre tot», va assegurar.

[ins

La confessió de Carlos Marín sobre la malaltia que va patir el 2019

«El metge em va donar un medicament que es deia Levofloxacino. No en prengueu, perquè ataca el tendó d'Aquil·les. Una hora i mitja abans de l'actuació, estava a 41,5 de febre».

«Això va ser sobre el 12 o el 13 de desembre de 2019, quan ja havien mort 40 persones als Estats Units. Però els metges no sabien dir-me què era. Deien que era una cosa viral, però que no sabien exactament què», explicava.

Carlos Marín en un escenari
Carlos Marín ha mort aquest diumenge, 19 de desembre, de coronavirus | Arxiu

El cantant va confessar que tot era tan confús que el remei del metge va ser gairebé pitjor que la malaltia. «Em va dir: "et puc posar una injecció perquè et baixi la febre, però als hospitals l'únic medicament que estem donant és el Levofloxacino. Millor que te'l prenguis després del concert, per si de cas no se't posa bé"».

Es va medicar, i llavors se li van paralitzar els músculs de la cara i li van començar a fer molt de malt les cames. Més tard se li va trencar el tendó d'Aquil·les, i va ser operat quan va tornar a Espanya. Després de la intervenció, la febre no disminuïa i els símptomes de la covid-19 eren més evidents.

«Em van dir que si no reaccionava, m'haurien d'intubar»

«Per aquí diuen: "potser Carlos Marín ens va portar la covid a Espanya"», afirmava Mar Regueras llegint un comentari d'un usuari. «Doncs potser sí. Ves a saber si vaig ser jo el número zero», va contestar Marín.

«Em van operar el 25 de desembre per això del tendó. Seguia amb febre i em van fer TACs. I un dia em vaig desmaiar, ja m'havia baixat la saturació a 80. Em van posar oxigen, i al cap de dos dies, em van dir que si no reaccionava, m'haurien d'intubar, cosa que afortunadament no va arribar a passar», explicava el baríton.

Foto promocional del quartet Il Divo
El cuartet Il Divo feien gires per tot el món | cedida

«I era la covid?», preguntava Regueras. «Estic segur que va ser la covid», li va respondre ell. I va dir que va ser prudent i va seguir les normes mèdiques.

«Vaig sortir de l'hospital el dia 31 de desembre, i el primer PCR me'l van fer el 22 d'abril. Ja havien passat quatre mesos, i els anticossos sortien alts però sense ser positius, i em van dir que era negatiu, i així successivament. Em feia una prova cada mes», explicava al seu dia.

Carlos Marín creia que era immune al coronavirus

El baríton finalment va saber que havia passat la covid. «Veient totes les proves que m'havien fet, un metge em va dir que si als quatre mesos en tenia nou i escaig, significava que havia tingut la covid».

«Vaig tenir de tot: 41 i mig de febre, pneumònia, vaig perdre l'olfacte, vaig perdre el gust... I no vaig acabar morint... per sort», confessava.

Carlos Marín i la resta d'integrans d'Il Divo al fons
Carlos Marín ha mort amb 53 anys | GTRES

És més, el cantant va arribar a pensar que era immune al coronavirus. «Dec ser immune o alguna cosa semblant. Moltes vegades he estat envoltat amb gent que tenia la covid i no m'he contagiat. També és veritat que em cuido molt i sempre porto la mascareta».

I també va exposar: «Ens obligaran a posar-nos la vacuna. Per tant, espero que això baixi ja i ens deixin treballar. Sobretot als que ens dediquem a la música, que és als que més ens han fastiguejat», concloïa a l'entrevista.