Carme Chaparro a la presentació de la Llista de les 500 dones més influents d’Espanya

Carme Chaparro destapa el 'monstre' que l'amenaçava: «Sé que vas ser tu»

La periodista ha explicat a Instagram que va ser assetjada a través de cartes anònimes que rebia a casa seva, però no va ser capaç de denunciar-ho

La periodista Carme Chaparro ha tret a la llum una carta que va enviar-li una persona anònima per amenaçar-la. Aquest dissabte, 24 d'abril, la periodista nascuda a Salamanca, ha sorprès als seus milers de seguidors d'Instagram quan ha confessat que va ser víctima d'assetjament i amenaces de mort. L'objectiu de Chaparro ha estat conscienciar a la gent de les amenaces que pateixen molts famosos.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Carme Chaparro no vivia tranquil·la 

«Avui, llançant coses velles, he trobat això. El primer capítol de les amenaces de mort», ha escrit Carme Chaparro en una publicació d'Instagram en què apareix la primera carta anònima que va rebre. «Vella», «inútil» o «falsa i tramposa», són algunes de les paraules que va dedicar-li un autor anònim.

La periodista ha aprofitat l'ocasió per dirigir-se públicament a la persona anònima que va intentar acabar amb ella fa uns anys. «L'home que ho va escriure, fa gairebé 20 anys, m'estarà llegint. Sé que vas ser tu. I segueixes sent una merda», ha assenyalat la periodista.

Segons ha explicat, la carta «va arribar a casa per correu postal, amb el meu nom mal escrit». En un primer moment, «no vaig donar-li més importància. De fet, vaig pensar que l'havia llançat. Un o una imbècil més». No obstant això, la cosa no va acabar aquí. «Després van arribar més anònims. Amb faltes d'ortografia massa evidents per a ser reals. Algú intentant semblar inculte», explica Carme Chaparro.

Aquestes cartes anònimes, «cada vegada més amenaçadores», es van convertir en «amenaces de mort. Molt concretes. Amb moltes dades personals», ha manifestat la periodista a Instagram. En aquell moment, Carme Chaparro no va explicar-ho a ningú perquè «vaig pensar que no es podia fer res. Però vomitava de la por que tenia», ha reconegut.

Curiosament, la periodista es va fixar en els segells. El seu amenaçador enviava les cartes des de diferents ciutats espanyoles, la qual cosa va fer que Carmen Chaparro es preguntés que «qui viatjava tant?».

La resposta més esperada

Amb tot això, un temps després va obtenir la resposta. «Dia tal a Bilbao. Un altre dia a València. A Cadis. I resulta que els llocs i les dates coincidien amb la gira promocional d'algú que treballava a prop meu», ha assegurat.

Per Carme Chaparro, «saber-ho em va fer sentir poderosa, perquè aquest home és una merda que necessita amenaçar i espantar per creure's algú». La periodista ha reconegut que mai va dir-li res al suposat assetjador, encara que es penedeix de no haver-ho fet. A més, Chaparro també es lamenta de no haver denunciat a aquest «monstre».

«Ell no sap que jo ho sé. I alguna vegada que ens hem trobat, perquè afortunadament està molt lluny de la meva vida, ve a saludar-me com un gosset», ha afegit en el seu relat. Amb tot això, la periodista s'ha dirigit a totes les persones que pateixen algun tipus d'assetjament.

«Denuncieu, busqueu suport, exposeu les persones que us fan mal. Les amenaces no es toleren, mai. Perquè aquest ésser potser ara s'ho està fent a una altra dona. I aquesta dona estigui espantada. I jo podria haver-ho evitat», ha lamentat. Després de gairebé dues dècades, la periodista ha reflexionat i ha reconegut que la millor opció hauria estat denunciar per evitar que torni a succeir.