Carmen Machi, condemnada per la justícia a pagar 80.000 euros a Hisenda

L'actriu ha estat condemnada per frau fiscal

Carmen Machi rep una mala notícia per part de la justícia
Carmen Machi rep una mala notícia per part de la justícia | CatalunyaDiari.cat

Sembla que Hisenda ha posat en el seu punt de mira a tota una llista de famosos a qui està perseguint per frau fiscal i evasió d’impostos. Personalitats del món de la cultura, de l’esport o de la televisió, ningú se'n lliura de ser investigat per intentar defraudar a Hisenda; en els últims temps han sortit a la llum noms de celebritats que han hagut d’acabar als jutjats per aquest motiu: Shakira, Leo Messi o Cristiano Ronaldo en són alguns exemples. 

Ara, s’hi suma a la llista negra l’actriu espanyola Carmen Machi, protagonista de pel·lícules i sèries d’humor nacionals, la més emblemàtica de les quals és 'Aída'. L’actriu acaba de ser condemnada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid a pagar 83.155,19 euros de multa a Hisenda, per haver obtingut il·lícitament avantatges fiscals a través de la societat ‘Mama Floriana’, creada, segons el tribunal, exclusivament per a aquesta finalitat, tal com detalla la sentència:«la societat va ser utilitzada amb l’únic objectiu d’obtenir un avantatge fiscal per eludir els tipus de gravamen més elevats d’IRPF i deduir despeses en l’Impost de Societats que no eren fiscalment deduïbles per ser alienes a l’activitat.(...) Si bé és legítima la interposició de societats professionals, no ho és la creació de societats amb l’única finalitat d'eludir part de la càrrega fiscal sense aportar res a l’activitat que realitza la sòcia».

L'actriu considera la multa desproporcionada

L’actriu, per la seva banda, havia interposat un recurs contra la sanció per considerar-la «desproporcionada», al·legant que ella no era ni sòcia majoritària ni administradora de tal societat. A més a més, la defensa de l’actriu detallava que l’import que s’havia deixat d’ingressar no arribava als 237.586 euros, ja que anteriorment s’havien ingressat 170.601 euros. Davant d’aquesta al·legació, la justícia s’ha mostrat contundent amb l’actriu, apuntant que «la base per calcular la infracció és la quantitat que Carmen Machi ha deixat d’ingressar d’IRPF, sense que aquesta xifra es pugui compensar amb els impostos pagats per altres contribuents».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari