Carmen Maura

Carmen Maura confirma el seu curiós estat després d'anys dissimulant

Carmen Maura va patir una terrible tragèdia que ara combat amb un somriure i amb molta feina

Carmen Maura és una de les actrius més prestigioses i admirades d'Espanya. Aquesta setmana ha fet 77 anys i continua treballant incansablement en la professió que més li agrada, «l'única que sé fer», segons diu.

Carmen ha aconseguit quatre 'Goyas' a Espanya i un César a França. A més, ha triomfat en altres països llatinoamericans gràcies al seu art davant de la càmera. Va triomfar relativament tard, ja ben entrada a la trentena, tot i que després ha estat imparable. Tant, que continua treballant actualment.

Coneguda principalment com a 'noia Almodóvar', Carmen Maura va arribar a la seva màxima esplendor artística de la mà del director manxec. Tot i això, es van distanciar irremeiablement, segons expliquen, perquè ell la va instar a operar-se la cara. «Per què no ho fas tu, que et fa més falta?»

Des de llavors, la seva relació és distant, pràcticament inexistent. Ha continuat treballant i aquest 2022 està sent un magnífic any per a ella. Participa a Rainbow, la nova pel·lícula de Paco León, està rodant amb Paco Arango i també està confirmada per a Tierra de mujeres, adaptació al cinema d'una novel·la de Sandra Barneda.

Maura, doncs, no es pot queixar per la feina. No ha tingut objeccions a acceptar la seva edat i no ha fet res per intentar semblar més jove del que és. Al contrari, li han ofert papers d'àvia que ha acceptat gustosament per continuar dedicant-se a allò que li agrada més: actuar.

Ja ho diu el refrany, 'afortunat en els diners, desafortunat en l'amor'. En el cas de Carmen, caldria parlar de fortuna a la feina i de mala sort en l'amor i en la seva vida personal.

Carmen Maura i la pena que l'ha perseguit tota la vida

Carmen Maura no ha estat tan afortunada en la seva vida personal, marcada per una tragèdia familiar que l'ha perseguit tota la vida. De fet, és un tema que sempre ha volgut obviar a totes les entrevistes i pel qual ha passat amb peus de plom, públicament. Ha après a conviure amb el dolor i a 'dissimular' el seu estrip interior amb la seva simpatia i amb el seu bon tracte.

Carmen Maura
Carmen Maura ha anunciat les pel·lícules espanyoles candidates als 'Oscar' | GTRES

Té dos fills, Pablo i Carmen, que ara passen dels cinquanta anys. No obstant això, en va estar separada durant dotze anys perquè així ho va dictar un jutge. Són fruit del matrimoni amb l'advocat mallorquí Francisco Forteza.

Van viure junts durant sis anys i, quan es van separar, la justícia va atorgar la custòdia al pare, que se'ls va endur a les Canàries a viure amb ell. Durant dotze anys, Carmen no els va poder veure, ja que suposadament, la seva professió no era la més apropiada per donar suport als petits. Clarament, eren altres temps.

Aquesta ha estat la gran pena que Carmen ha arrossegat durant tota la vida, però no és l'única. Amb  trenta anys va ser violada al seu propi domicili, segons ella mateixa ha explicat. Va obrir la porta a un desconegut que la va forçar, cosa que li va causar un trauma important.

▶️ Vídeo del dia

Per si no n'hi hagués prou, va començar una segona relació sentimental amb un altre home, a qui va atorgar poders de firma i el control absolut de les seves finances. Ell va acabar estafant-la i la va arruïnar, acabant amb els estalvis que havia aconseguit després de molts anys treballant.

Aleshores Carmen va haver de tornar a començar de zero, gairebé sense res i amb el seu talent com a única fortalesa. Tot i les desgràcies, l'actriu sempre ha tingut un somriure als llavis i un bon cor.

Actualment, i malgrat les desgràcies, Carmen viu un moment esplèndid, serè i està agraïda amb la vida, malgrat tot. L'experiència és un grau i l'edat dona una calma i una experiència de què la joventut no permet gaudir.