rei felip discover

Enèsim escàndol a la Casa Reial: el rei Felip VI podria tenir una germana més

Ingrid Sartiau segueix batallant perquè es reconegui legítimament que és filla de Joan Carles I

Després del reconeixement de Delphine Boël com a filla legítima del rei Albert de Bèlgica, Ingrid Sartiau ha volgut reprendre la seva lluita amb el mateix propòsit amb Joan Carles I. Es tracta d'una dona belga que porta des de l'any 2013 batallant contra la justícia per ser reconeguda legalment com la filla del rei emèrit.

El 2015, el Tribunal Suprem va rebutjar la demanda de paternitat de Sartiau contra Joan Carles I deixant a l'aire la possibilitat que es dugués a terme una prova d'ADN, que demostrés si és cert o no que és la filla del marit de la reina Sofia. 

No obstant això, la victòria del seu compatriota ha suposat que ella no estigui disposada a tirar la tovallola i que vulgui seguir lluitant per arribar al mateix port que Delphine Boël. Fins i tot, en una entrevista amb 'Look' ha assegurat que té uns documents que provarien la seva teoria: «Tinc cartes que proven que Joan Carles I és efectivament el meu pare». No sabem si realment existeixen aquestes cartes, però si fos així, encara no han sortit a la llum, de manera que la Casa Reial ha de prendre amb cautela les paraules de Sartiau.

Encara que sap que seguirà sent una batalla molt complicada, ella assegura que no està disposada a rendir-se. «Tinc molta paciència, seguiré lluitant». I és que el cas de Delphine Boël ha suposat una renovació d'esperances per a Ingrid. «Estic molt emocionada per Delphine i per la seva família. Ha tingut una gran batalla i el seu èxit m'anima a continuar amb la meva».

Es va assabentar de qui era el seu pare gràcies a l'escàndol de Botswana

No obstant això, la belga no guarda cap rancor contra el rei emèrit, perquè ella va créixer sense saber qui era el seu pare. Liliane Maria José Ghrislaine Sartiau, la seva mare, que ja ha mort, mai l'hi va dir per no provocar-li «mal» ni «sofriment» a Joan Carles I.

L'any 2012, va ser quan Ingrid va descobrir qui era el seu progenitor. Aquell any va ser quan el marit de la reina Sofia va protagonitzar l'escàndol de Botswana, i la dona belga li va fer un comentari molt crític sobre la caça d'elefants de l'excap d'Estat d'Espanya. «No li facis cas a la premsa. És un home molt bo. El conec bé perquè és el teu pare», va ser la resposta de la seva mare llavors.