Jordi Hurtado

El català Jordi Hurtado confirma el rumor sobre el seu estat de salut

Hurtado ha parlat clar sobre el seu futur

Jordi Hurtado torna a estar al punt de mira, cosa que ell es pren amb humor i amb un somriure, sempre fidel al seu estil. El presentador més longeu de la televisió (presenta programes de forma gairebé ininterrompuda des del 1985) ha fet 65 anys, encara que n'aparenta 20 menys.

A més, s'ha convertit en història viva de la televisió amb els seus 25 anys al capdavant de Saber y ganar, el mític concurs de La 2. És tan famós que la seva imatge s'ha tornat a fer viral pels mems en què el comparen amb la mort d'Isabel II i amb la vitalitat i amb la longevitat de Saber y ganar.

Hurtado, en declaracions a La Razón, s'ho pren amb humor: «Això ja ve d'anys enrere i ho veig com una cosa positiva. Admiro la gran creativitat i imaginació que tenen les xarxes».

I és que quan es fa referència a persones per als que sembla que no passin els anys, Jordi Hurtado sempre encapçala les llistes. Ell afirma que sí que han passat els anys, i ha revelat també què passarà en el futur més immediat

Jordi Hurtado confirma què pensa fer ara

Jordi Hurtado se sent molt còmode al capdavant de Saber y ganar. Considera que «el seu gran valor és aquesta constància, continuïtat i fidelitat amb els espectadors». Assegura que va néixer «de manera molt modesta» l'any 1997 i que s'ha anat consolidant fins a convertir-se en una «marca».

Rosa Palau i Jordi Hurtado
Jordi Hurtado, feliç amb la seva professió i amb la seva vida personal | GTRES

De fet, el programa s'estudia a la universitat com un fenomen televisiu difícil d'assolir en una època en què manen les audiències.

No s'entendria Saber y ganar sense Jordi Hurtado. Amb 65 anys, el presentador català se segueix posant al capdavant de l'espai cada dia, amb el mateix somriure, il·lusió i ganes de sempre. «Jo m'enfronto a cada nou enregistrament com si fos el primer i ho dono tot».

Aquesta és la clau que fa que el programa arribi a tota mena de públic, segons Hurtado. «Sempre estem motivats i amb il·lusió a totes les proves».

▶️ Vídeo del dia

Havent arribat a 65 anys esperats, la pregunta sobre la seva jubilació és inevitable. «De moment no conjugo el verb jubilar-se. Tinc molta salut i vitalitat per al programa. M'agradaria que, quan passi,  sigui amb aquest projecte en què em vaig incorporar des del seu naixement».

Hurtado, un individu que cau bé a joves i a grans

Jordi Hurtado té unes qualitats molt ben valorades tant pels joves com pels adults i per la gent gran. Saber y ganar ha esdevingut un fenomen intergeneracional i és un exemple de programa familiar i didàctic.

Hurtado no es veu en cap altre format que no sigui el d'«entreteniment de divulgació, i alhora divertit». Així, doncs, descarta presentar un reality, per exemple. Després de 25 anys escoltant preguntes i respostes, confessa que no juga al Trivial per no ser repel·lent.

També es mostra feliç per la quantitat de gent jove que el para pel carrer assegurant que veuen l'espai. «És un programa intergeneracional, ho veu tota la família, des de joves fins a les persones adultes».

A més de per la seva aparició diària a la televisió, Jordi Hurtado també és conegut per la seva veu. Ha doblat moltíssims personatges de pel·lícules, de sèries i de dibuixos animats, principalment a l'època dels 90. Per exemple, una cosa que pocs saben és que Jordi Hurtado és la veu d'Epi, al programa infantil Barrio Sésamo.

Els espectadors més veterans recordaran aquest personatge que va marcar la infància de milions de nens a l'Espanya dels anys 90 del segle passat.