Jorge Javier Vázquez

El català Jorge Javier ho confessa: «Va morir divendres a la nit»

El presentador explica la colpidora notícia al seu blog de 'Lecturas'


Jorge Javier Vázquez ha començat la setmana amb un nou post al seu blog de 'Lecturas'. El presentador ha aprofitat el blog per compartir la colpidora notícia de la defunció de la seva tieta Flora i, a més, ha volgut reflexionar sobre la mort.  

Tot i haver patit una pèrdua familiar, el català ha estat treballant tot el cap de setmana, 16 i 17 de gener, en els diferents programes de Telecinco en què participa. «Divendres a la nit va morir la meva tieta Flora, l'única germana viva que li quedava a la meva mare», ha començat explicant el presentador al seu blog de 'Lecturas'. «L'altra, la meva tieta Gloria, va morir fa molts anys, massa jove».

Jorge Javier manté una excel·lent relació amb la seva mare, però la defunció de la seva germana ha estat un cop molt dur per a ella i ni tan sols ell ha estat capaç d'animar-la. «Parlo amb la meva mare i li consola saber que no ha patit. No té moltes ganes de parlar, penja aviat el telèfon amb l'excusa que ha d'anar a passejar amb la gosseta».

La profunda reflexió de Jorge Javier

La mort de la seva tieta Flora, a més, li ha servit per reflexionar sobre la mort, sobre com afrontem la pèrdua d'un ésser estimat. «Quan una mort arriba a la teva vida, et ve de gust protegir-te en el silenci, potser perquè així és més fàcil contactar amb els records que deixa el difunt».

Jorge Javier ha quedat molt afectat, però no només per la pèrdua d'un familiar tan proper i estimat com ho era la seva tieta Flora, sinó també per totes les emocions que ha viscut durant els últims anys. Des que va patir l'ictus, el presentador s'ha vist obligat a canviar els hàbits i baixar el ritme laboral i, a més, ha desenvolupat una infinitat d'inseguretats. Jorge Javier ha de seguir un tractament amb pastilles per tal de no patir ansietat i no caure en una forta depressió.  

«Parlo amb A., un noi de vint anys que va perdre a la seva mare fa cinc anys», ha explicat el presentador de televisió, que ha buscat l'ajuda d'una persona propera per fer front a la mort de la seva tieta i els temors que han ressorgit. «M'explica que no té por a la mort perquè sap que llavors es trobarà amb la seva mare».

Encara que la persona amb la qual ha parlat Jorge Javier Vázquez no té por a la mort, sí que té por a saber «com es produirà». «M'inquieta saber si seré conscient que hauré de morir perquè una malaltia m'ho dirà. No sé si llavors viuré amb angoixa». Jorge Javier ha confessat al seu blog de 'Lecturas' que desitja viure aquest moment amb el «mínim temor possible». 

«No vull que un dels fets més transcendentals de la meva vida m'agafi sense saber-me el text», ha conclòs Jorge Javier Vázquez, deixant clar que malgrat estar vivint un moment molt dolorós, la mort de la seva tieta Flora li ha servit per reflexionar i treballar en l'acceptació de la mort.