Ana Rosa Quintana al seu programa de Telecinco

Agredeixen l'equip d'Ana Rosa Quintana a Catalunya: «M'has pegat. Et denunciaré»

'El Programa de Ana Rosa' s'havia desplaçat a la nau okupa incendiada a Badalona


Nou episodi violent en ple directe a 'El Programa de Ana Rosa'. El seu reporter català, Miquel Valls, i el càmera, Ismael, sempre a la caça d'històries polèmiques que els porten a viure situacions d'allò més tenses i fins i tot a endur-se algun cop i no pas poques escridassades, tornen a convertir-se en protagonistes d'unes imatges poc agradables.

L'equip d'Ana Rosa Quintana decidia personar-se aquesta vegada a Badalona, concretament al barri del Gorg, conegut ara en especial després que cremés una nau industrial abandonada ocupada per centenars d'immigrants, quatre dels quals hi perdien la vida. L'objectiu del reportatge era conèixer la situació actual dels supervivents de la tragèdia que va seguir tot el país i, en general, fer públic el conflicte que es viu al barri.

Els okupes continuen vivint entre les cendres i les runes de l'edifici, que l'Ajuntament de Badalona va enderrocar després de l'incendi. Per això Telecinco decidia acostar-se al que descriu com un «campament il·legal».

Els han «rebut a cops», explicaven des de plató. Aquesta vegada qui rep és l'operador de càmera per estar enregistrant les imatges dels okupes, a més d'un veí que intenta ajudar l'equip de Telecinco davant les amenaces, crits i cops dels quals és testimoni.

El vídeo de l'agressió i de l'endemà, escortats per la Urbana

«Avisa a la puta policia si vols», li diu un okupa a l'operador de càmera de Telecinco després de colpejar-lo. «Però què fas? M'has pegat. Et denunciaré. Truca a la policia, si us plau. M'has pegat, 'chaval'. Sí, sí, truquem», diu Ismael mentre grava. Des de plató, l'animen a trucar al 112.

La persona primera persona amb la qual es topen el càmera i Miquel Valls a la 'zona 0' de l'incendi arriba en un visible estat d'alteració, amb un telèfon amb el qual grava els treballadors de Mediaset. Però aviat arriben reforços a crits: els okupes que acabaran agredint el càmera. Criden 'fills de puta' diverses vegades i colpegen l'operador, tot i avisar-los que trucarà a la policia.

«Ens amenacen i ens agredeixen», explica Valls, periodista català, a Ana Rosa Quintana. Però el càmera no és l'únic que rep. Un veí que decideix gravar l'escena perquè en quedi constància s'emporta també un cop de puny a la cara per part dels okupes i acaba a l'hospital. «He gravat perquè he vist que us estaven amenaçant i he rebut un cop de puny gratuït. No puc passar per aquí amb la meva nena perquè tenim por», lamenta.

Arran de les contínues denúncies veïnals per robatoris, agressions, tràfic de droga i brutícia, 'El Programa de Ana Rosa' acudia al barri badaloní per veure què hi passa. «Han arribat a defecar en ple carrer només per molestar», explica un veí al reporter. Els veïns, farts de la situació, es plantegen inclús abandonar casa seva perquè «ningú soluciona» una situació que, segons diuen, està «al límit». Als veïns no els molesta, inclús els beneficia que es doni veu al conflicte. Però el reporter i el càmera de Telecinco no són ben rebuts per a tothom, tal com demostren les imatges.

«Això se'n diu impunitat. Han perdut el respecte a les Forces de l'Ordre perquè saben que no els passarà res», acabava etzibant Ana Rosa des de plató. Després dels fets, sis patrulles de la guàrdia Urbana de Barcelona acompanyen l'equip de Telecinco al lloc perquè pugui acabar la seva feina amb garanties i seguretat. I els veïns tornen a mostrar-se desesperats. «Això és un bucle que va augmentant. Ells no tenen sostre i es queden aquí. Llavors, què fem?», explica indignada una dona al reporter. El problema, per ara, sembla no tenir solució.