La catalana Chanel Terrero ha quedat en tercer lloc aquest dissabte el 66è Festival d'Eurovisió amb la cançó 'SloMo'.
La representant, nascuda a Cuba i criada a Olesa de Montserrat, al Baix Llobregat, ha quedat per darrere el grup ucraïnès Kalush Orchestra, guanyador del festival, i de Sam Ryder, que ha representat el Regne Unit amb 'Space Man'.
La gala s'ha celebrat a Torí després que l'edició del 2022 la guanyés la banda de rock italiana Måneskin, seguint la tradició que el vencedor del festival organitza l'esdeveniment de l'any següent.
Olesa de Montserrat unida
A Olesa de Montserrat es va viure una nit de molts nervis i emoció per recolzar a Chanel. En un preciós acte al municipi on viu la cantant, s'hi van reunir moltíssimes persones entre les quals hi havia amics i familiars de l'artista catalana.
Un dels moments més macos de la nit el va protagonitzar la seva àvia, Leonor Bergé, en un acte previ a l'emissió de la gala del Festival de la Cançó.
«Em sento contenta, feliç i orgullosa», afirmava l'àvia de la cantant. Per posteriorment afegir, «si guanya serà una bogeria. Tot i que per a nosaltres ja és la guanyadora», sentenciava».
Unes boniques paraules que venint de la seva àvia ben segur que van donar forces a la ballarina, la qual ho va donar tot sobre l'escenari italià.
El nou negoci que acaba de comprar Gerard Piqué per gairebé 15 milions d'euros
Eurovisió amb regust de català
No és la primera vegada que Espanya aconsegueix els primers llocs del certamen musical amb regust de català.
El 1968, la madrilenya Massiel va guanyar Eurovisió a Londres amb 'La, la, la', una cançó de Joan Manuel Serrat, i l'any següent la barcelonina Salomé va revalidar la victòria espanyola des de Madrid amb 'Vivo cantando'.
Aquell any, però, hi va haver quatre vencedors, ja que per culpa del sistema de votacions d'aleshores van empatar amb Salomé les representants del Regne Unit, França i els Països Baixos.
Terrero ha arribat a Eurovisió després de guanyar el concurs organitzat per Radiotelevisió Espanyola per escollir el seu representant al certamen: el Benidorm Fest.
Contra tot pronòstic, la cantant es va imposar a la també catalana Rigoberta Bandini i al grup gallec Tanxugueiras, la qual cosa va generar polèmica i l'anunci per part de RTVE que revisarien el funcionament del concurs per a futures edicions.
També es va qüestionar la tria d''SloMo' per ser una cançó amb una lletra sensual que fa referència a «trencar cintures», un «cul hipnòtic» i no parar «fins al final».