Primer pla de Karmele Marchante

La catalana Karmele Marchante i el problema de salut que la va obligar a divorciar-se

Karmele Marchante ho ha explicat tot

Parlar de Karmele Marchante és parlar d'una de les periodistes més importants de la premsa rosa del país. Amb 76 anys, l'escriptora està disposada a explicar al públic els capítols més forts de la seva vida privada a través de les memòries.

Karmele sempre s'ha caracteritzat per ser una periodista sense pèls a la llengua, sense por a expressar les seves idees. Ella s'ha catalogat com una dona de conviccions fermes i que ha lluitat molt per la llibertat de l'individu.

Ara, la periodista està preparada per exterioritzar els seus dimonis, revelant alguns dels episodis més durs de la seva vida. Entre ells, la seva tempestuosa relació amb un islandès que va acabar en un divorci abrupte.

Karmele Marchante parla sobre el seu polèmic divorci

La vida de la periodista ha estat marcada per molts episodis on ha passat pràcticament de tot. A les seves memòries, Karmele parla sobre una de les relacions que va marcar més la seva vida i de la qual ha parlat molt poques vegades.

Foto de Karmele Marchante mig somrient.
Karmele Marchante ha parlat sobre el seu divorci. | GTRES
 

A principis dels anys 70, una joveníssima Karmele es va quedar bojament enamorada d'un islandès anomenat Loftur. A Barcelona es va forjar una bonica i intensa relació que va portar la parella a traslladar-se a l'altra punta del món, fins a Islàndia. Allà va conèixer la resta de la seva família i van decidir que, quan tornessin, s'havien de casar.

I així va ser, la periodista i l'islandès van casar-se, i després van tornar a Islàndia, aquesta vegada per instal·lar-s'hi. Va ser llavors quan Karmele va treballar com a reportera per a l'agència Efe al país escandinau. La parella va acordar que no tindrien descendència. I és que l'instint maternal mai va ser una cosa que li interessés a la catalana.

«Vaig anteposar la meva professió a la criança, per la qual no sentia cap classe d'aferrament. Mai vaig tenir això que anomenen instint maternal. Des de sempre he tingut molt clar que és una construcció cultural del patriarcat i mai he canviat d'idea», confessa a les seves memòries.

Karmele va decidir tornar a la seva Barcelona natal, deixant el seu marit a Islàndia. Tot i això, uns mesos més tard, va tornar amb ell, però es va trobar amb una cosa molt diferent. El seu marit llavors s'havia fet bahai, una religió que molts titllen de compartir ideals semblants als d'una secta.

Primer pla de Karmele Marchante somrient.
Les memòries de la periodista no deixaran indiferent ningú. | GTRES
 

«El senyor pare de Lolli no tenia ni idea d'on s'havia ficat el seu fill, va arribar a Barcelona gairebé sense avisar. Allà va constatar el penós estat psíquic en què es trobava el seu fill. D'acord amb ell i sense consultar-me res, van decidir que el millor era anar a curar-se a Islàndia», confessa la periodista.

Al cap de poc temps, va arribar el divorci, ja que el seu marit no estava bé psíquicament. «Quan van arribar els papers del divorci, no vaig demanar res, només la nacionalitat islandesa i passaport ídem», assegura.

Karmele Marchante i els homes de la seva vida

Sens dubte, l'amor ha marcat la vida d'aquesta periodista, sigui per bé o per mal. Després del seu divorci amb l'islandès, Karmele va conèixer Diego Soto, que més tard seria l'encarregat de fer-li perdre tots els diners que havia guanyat després d'anys treballant.

«'Ja que no treballes, administra els meus béns', li vaig dir un mal dia. I, sense que me n'adonés, em va deixar sense res, ho va vendre tot», confessa.

El seu últim amor, un home totalment allunyat de l'esfera pública, va fer que la periodista tornés a recuperar l'esperança en l'amor. Tot i això, el destí tenia altres plans, ja que fa uns anys la seva parella va morir de forma sobtada a causa d'un infart.