Primer pla de la reina Isabel

La causa de la mort d'Elisabet II i per què ningú no ho vol explicar

Revelen el veritable motiu de la mort de la reina Elisabet II

La reina Elisabet II d'Anglaterra ha mort aquest dijous 8 de setembre amb 96 anys. Amb la seva mort, es posava punt final a un llarg regnat de més de 70 anys al tron.

La veritat és que, en els últims temps, l'estat de salut de la monarca ha fet parlar molt. Els mitjans de comunicació van posar el focus en unes imatges de fa tot just uns dies en què vèiem la reina Elisabet II amb una taca a la mà.

Una imatge que impactava tots els fidels de la corona britànica i que feia saltar totes les alarmes a la seva residència de Balmoral. Aquesta última aparició pública amb la nova primera ministra d'aquell país, Liz Truss, va causar una gran preocupació.

Mor la reina Elisabet II i es revela el motiu de la seva mort

Va ser una reunió en què es va poder apreciar la monarca de 96 anys molt desmillorada, més prima i lleugerament encorbada.

Elisabet II
La reina Elisabet II va regnar durant gairebé 70 anys. | Europa Press
 

Així, aquell color blau gairebé negre de les seves mans, que semblaven blaus per haver-li posat alguna via unes poques hores abans, cridava massa l'atenció.

I és que aquest no era l'únic revés que patia la monarca anglesa, ja que feia molt de temps que tenia problemes de mobilitat. Més concretament des de la tardor del 2021.

Aquest color a les mans ja era un signe del mal estat de salut de la reina. La doctora Deb Cohen-Jones apuntava aquest dijous que existia «evidència de malaltia vascular perifèrica. Un trastorn de la circulació sanguínia que fa que els vasos sanguinis fora del cor i el cervell s'estrenyin, es bloquegin o tinguin espasmes».

▶️ Vídeo del dia

«Pot ser un signe de fallada multiorgànica»

Per norma general, aquesta malaltia acaba provocant una insuficiència cardíaca. «Si la circulació perifèrica és tan dolenta, els òrgans no estan rebent un bon subministrament de sang. Pot ser un signe de fallada multiorgànica», exposa al Daily Mail.

Amb tot, aquesta podria haver estat la raó de la mort de la reina Elisabet II. Ara com ara, des de la Família Reial britànica no han deixat clar quina ha estat la causa de la seva mort.

Foto de la reina Elisabet II d'Anglaterra amb una taca a la mà.
La possible causa de la mort de la reina Elisabet II. | Mediaset
 

D'altra banda, Carles III, el nou rei anglès, ha publicat un comunicat després de perdre la seva mare. El Palau de Buckingham ha emès el missatge del monarca a través de les xarxes socials, on es mostrava afligit pel que havia passat.

«La mort de la meva estimada mare, la seva majestat la reina, és un moment de la tristesa molt gran per a mi i per a tots els membres de la meva família. Lamentem profundament la mort d'una mare molt estimada», comença l'escrit del nou rei.

«Sé que la seva pèrdua se sentirà profundament a tot el país, els regnes i la mancomunitat, i per innombrables persones a tot el món. Durant aquest període de dol i de canvi, la meva família i jo serem consolats i sostinguts pel nostre coneixement del respecte i el profund afecte que tant es tenia per la reina», sosté el rei Carles III.

Elisabet II mor com la segona monarca més longeva del món

La reina Elisabet II moria ahir com la segona monarca amb més edat de la història, després del rei Lluís XIV de França, que va estar regnant durant 72 anys i 110 dies.

Elisabet II
La reina Elisabet II ha mort amb 96 anys. | Europa Press
 

El Regne Unit i altres catorze països independents que formen la Commonwealth han dit adeu fa unes hores a Elizabeth Alexandra Mary. La reina va arribar al tron el 6 de gener de 1952, el dia en què va morir el seu pare, el rei Jordi VI, si bé la seva coronació va tenir lloc 16 mesos més tard.

Elisabet II va enfilar a la llista de monarques amb més dies regnant un país quan va trencar la barrera dels 70 anys i 126 dies. Amb tot, li va treure així el segon lloc al rei Bhumibol Adulyadej de Tailàndia.