Jesús Mariñas somrient

La malaltia i causa de la mort del periodista Jesús Mariñas

Jesús Mariñas ha estat una figura cabdal de la premsa rosa estatal

Jesús Mariñas ha perdut la batalla contra el càncer. El periodista ha mort aquest dimarts, 10 de maig, producte del càncer de bufeta que patia des de feia mesos. 

«Tinc càncer de bufeta i ho superaré. Estic segur que me'n sortiré», deia un Mariñas mesos abans que la malaltia es compliqués definitivament i hagués d'ingressar a l'UCI a causa de la virulència del seu càncer. 

Primer pla de Jesús Mariñas somrient
Jesús Mariñas no ha pogut superar el càncer que patia. | GTRES

Els efectes secundaris, devastadors

Lluny d'acovardir-se i sempre gràcies al suport del seu marit, Elio Valderrama, Jesús Mariñas estava convençut que podria fer front a la malaltia. Així ho ha fet durant tot aquest temps en el qual s'ha sotmès a un tractament força agressiu per acabar amb el càncer.

Fa unes setmanes, Mariñas havia ingressat d'urgència a l'hospital després d'haver passat una mala nit. Va sentir-se indisposat i sentia diversos marejos. No podia menjar, ni tan sols parlar. Per això mateix, el seu marit Elio va trucar ràpidament un taxi i van dur-lo fins a l'hospital. 

Un cop allà, Jesús Mariñas es va recuperar relativament ràpid i fins i tot va ser visitat per diversos companys del seu cercle més intim. 

Els darrers dies de Jesús Mariñas

Segons deien des del seu cercle, fins i tot va arribar a escriure alguna crònica per a Diez Minutos i La Razón, mitjans on ha col·laborat fins al límit de les seves forces.

Tot i això, era evident que Mariñas no estava bé i que no era cosa només de la premsa. El seu marit, sense anar més lluny, va arribar a publicar una imatge a instagram on es podia veure un Mariñas molt desmillorat i abatut a causa del càncer que patia. 

Aquests últims dies, pel que sembla, han estat força durs. Segons les primeres informacions, la virulència del tractament contra el càncer, força agressiu, ha estat el detonant de la recaiguda de Mariñas. 

Elio Valderrama, el marit del periodista i escriptor Jesús Mariñas
Elio Valderrama és el gran suport de Jesús Mariñas | Cedida

Segons 20 Minutos, aquest dilluns havia entrat en fase de sedació, després d'un mes sense experimentar millores prou significatives. Havia tornat a perdre la gana i les ganes de parlar i de comunicar-se.

Finalment, aquest dimarts, 10 de maig, el periodista Jesús Mariñas ha acabat traspassant a causa del càncer.