Jesús Mariñas seriós

La mort de Jesús Mariñas, una tragèdia més en una família maleïda

Jesús Mariñas ha mort als 79 anys

Jesús Mariñas va morir aquest dimarts als 79 anys. Des de l'octubre del 2021 patia un càncer de bufeta. Després d'un empitjorament es va veure obligat a ingressar fa un mes a un hospital madrileny.

En tot aquest temps no li va faltar l'afecte dels seus estimats. Sobretot de la seva parella, que ha estat al seu costat tant en els bons com en els mals moments. Ja feia 32 anys que estaven junts i sabien des del primer moment que seria per sempre.

Mariñas era un periodista de raça, que no es casava amb ningú. Durant molt de temps se'l va considerar el malson dels famosos. Tot i els problemes de salut, sempre va intentar complir les seves obligacions professionals.

El periodista, mai va fallar a la seva cita setmanal amb els lectors de la revista 'Diez Minutos'. La setmana passada va escriure una columna abordant els nous projectes que tenia al cap Isabel Pantoja.

Per a molts, Mariñas era considerat el creador de la premsa rosa al nostre país. Va néixer l'octubre del 1942 i sempre que podia presumia dels seus orígens gallecs.

Però la seva gran il·lusió era instal·lar-se a Madrid. Abans d'arribar a la capital espanyola, va estar un temps a Castelló i Barcelona.

Jesús Mariñas en un plató de televisió
El periodista va treballar molts anys a la televisió. | GTRES

En la publicació on treballava, recorden que va començar a exercir al diari 'El Ideal Gallego', però no com a periodista, sinó com a botons. Allí va aconseguir fer-se amic d'alguns dels principals actors de teatre de l'època, com Carlos Larrañaga o Ladrón de Guevara. Aquest últim el va ajudar a fer-se un lloc al programa 'Protagonistas', de Luis del Olmo.

A partir d'aquí es llauraria una llarga carrera a la televisió, col·laborant en un gran nombre de programes a les diferents cadenes. Es va fer molt popular per la seva participació a 'Tómbola' i als magazins de María Teresa Campos.

Jesús Mariñas va ingressar a l'hospital a finals de març per una complicació provocada per la medicació que prenia. En algun moment es va rumorejar que estava «acomiadant-se de la seva família i amics». Però fonts properes al periodista ho van acabar desmentint.

Fotomuntatge de Jesús Mariñas i Elio Valderrama
Mariñas estava molt enamorat de la seva parella. | Catalunya Diari

«Està malalt, però està molt bé d'humor. Ha tingut una complicació, però dins del que és possible, està bé i estable», asseguraven des del seu entorn fa uns dies.

Afirmaven que durant la seva estada al centre hospitalari no li va faltar de res. Els seus amics han estat molt pendents en tot moment. Van explicar que Paloma Cuevas es va encarregar d'ecomanar-li unes xocolatines 'Toblerone', ja que eren de les seves preferides.

Altres li van fer arribar pastissos o pernil. La gent que l'estimava sempre l'ha acompanyat.

El trauma de Jesús Mariñas

A Jesús Mariñas li van diagnosticar el càncer de bufeta l'octubre del 2021. Només uns mesos després que morís la seva companya Mila Ximénez. De la seva vida privada se'n sabia poc, més enllà de la relació sentimental amb la seva parella Elio.

Jesús Mariñas somrient
Jesús Mariñas, en una imatge recent. | Europa Press

Però el comunicador també va travessar per èpoques molt complicades. El 2017 va revelar que havia perdut diversos germans quan encara eren uns nens. Una situació que mai no va aconseguir oblidar.

Va explicar que «érem quatre germans, dos van morir de petits. L'altre em portava vuit anys, no compartia res amb ell i tenia molt de caràcter».

Va destacar que «la meva mare mai em va posar la mà a sobre, el meu germà sí. Potser ho feia per portar-me pel bon camí, però és clar que no li va servir de res».

Jesús Mariñas deixa òrfena la premsa del cor. Han sigut molts anys donant informacions verídiques i contrastades sobre la vida dels famosos. A més, també ha deixat molts bons amics de professió