Primer pla de l'actriu Rosa Mariscal

La causa de la mort de Rosa Mariscal, la pediatra d''Hospital Central'

Desvelen el motiu real de la mort de Rosa Mariscal

El món de la interpretació espanyola està de dol després de la mort, durant les últimes hores, de l'actriu madrilenya Rosa Mariscal. La intèrpret, que va donar vida a Andrea Valverde a la sèrie de Telecinco 'Hospital Central', va morir divendres passat, 22 d'abril, als 52 anys, a causa d'una greu malaltia.

La seva mort se suma a les de José Conde, Arturo Arribas o Jordi Rebellón, altres actors de la sèrie que van perdre la vida en els darrers anys. El seu personatge va ser un dels més recordats en les primeres sis temporades de la sèrie que van ser les que Rosa Mariscal va protagonitzar, entre els anys 2000 i 2003.

Rosa Mariscal a Hospital Central
Rosa Mariscal va estar sis temporades a 'Hospital Central', entre el 2000 i el 2003 | Mediaset

El seu romanç amb el doctor Vilches, el personatge que va interpretar Jordi Rebellón i mort fa sis mesos, va generar molt d'enrenou en els primers anys de la sèrie.

Desvelen el motiu de la mort de l'actriu Rosa Mariscal

La coneguda actriu, que va saltar a la fama amb l'esmentat paper de pediatre a la sèrie de Telecinco, ha perdut la vida a causa d'un càncer. La causa de la mort de Mariscal ha estat publicada aquesta mateixa tarda pel 'Confidencial Digital'.

La mort de l'actriu ha suposat un cop de maça per als seus companys de professió, ja que feia uns quants anys que estava allunyada del focus mediàtic. I és que sempre li va agradar viure fora del soroll de la fama. Ja han passat 20 anys des que Mariscal es fes familiar a les cases dels seguidors de la ficció de Telecinco.

Parlem d'una producció que va arribar a assolir les 20 temporades a la cadena de 'Mediaset'. L'èxit que va aconseguir 'Hospital Central' va provocar que els protagonistes de la sèrie guanyessin una enorme popularitat a partir de l'emissió de la sèrie.

Repartiment de la sèrie 'Hospital Central'
La sèrie 'Hospital Central' va catapultar a la fama Rosa Mariscal | Videomedia

La luctuosa notícia de la mort de l'actriu Rosa Mariscal era comunicada el matí de divendres passat per la Unió d'Actors i Actrius. A través d'un missatge de Twitter, aquesta associació publicava un missatge anunciant la pèrdua de la pediatra més famosa d'Espanya, com va ser Andrea Valverde a l''Hospital Central'.

▶️ Muere demasiado joven la mítica actriz de Hospital Central Rosa Mariscal

«Mor l'actriu Rosa Mariscal als 52 anys. La capella ardent de l'actriu serà a la sala 39 del tanatori Sud de Madrid a partir de les 12:30. Des de la Unió, el nostre condol més sincer als familiars i amics de l'actriu», deia el missatge.

La trajectòria de Rosa Mariscal al món de la interpretació

La carrera de Rosa Mariscal va ser fructífera en diversos àmbits i no només va triomfar a la televisió amb la sèrie de Telecinco, sinó que va participar en molts altres projectes. Això sí, també la vam poder veure al cinema i, sobretot, al teatre, on va aconseguir els seus reconeixements més grans.

Respecte a sèries de televisió, Mariscal va treballar en produccions com a 'Periodistas', 'Siete vidas', 'La otra familia' o 'Tío Willy'. Al món del cinema, l'actriu madrilenya es va deixar veure a les pel·lícules 'Amor, curiosidad, prozak y dudas' de Miguel Santesmases. Alhora, va ser notòria la seva participació a 'Cuando vuelvas a mi lado', una pel·lícula de Gràcia Querejeta.

Rosa Mariscal a un photocall
Rosa Mariscal ha rebut diversos reconeixements pels seus treballs al teatre | Europa Press

Si fem referència als curtmetratges en què va participar, podem destacar 'Aliento' o 'Limbo'. Encara que, sens dubte, al teatre va ser on Rosa Mariscal va aconseguir els premis més grans, que reconeixien el seu talent sobre els escenaris.

L'any 2001, Rosa va guanyar el Premi Palmarès a Millor Actriu pel curtmetratge '¿Y si se lo digo?' al Festival de Màlaga. Alhora, l'actriu va aconseguir una menció especial del jurat amb Esther Ortega, Silvia Marsó i Pilar Punzano per la pel·lícula de Santesmases.