Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Risto Mejide i Juan Carlos Quer parlant a 'Chester'

El pare de Diana Quer sobre 'El Chicle': «És un error de la naturalesa»

El perdó va ser l'eix principal d'un programa replet d'emocions

Risto Mejide, presentador de 'Chester'
Risto Mejide, presentador de 'Chester' | CUATRO

 

El perdó va ser el tema principal del programa ‘Chester’ presentat per Risto Mejide, el passat diumenge, en què es van poder veure dos testimonis amb una història molt colpidora. Els invitats eren dues persones que han sofert històries molt diferents, però igual de tràgiques:  un atemptat terrorista d’ETA i la pèrdua d’un familiar assassinat.

 

[predef]cor-i-famosos-catalunya-168[/predef]

 

Irene Villa perdona als terroristes d'ETA

Irene Villa va perdre les cames per culpa d'un atemptat d'ETA. En la seva entrevista amb Risto Mejide, aquest li preguntava per  com se sentia respecte de les persones que la van deixar així i si sentia odi, a la qual cosa ella contestava que ha après a mirar endavant i perdonar els terroristes.

 

Irene explicava com viuen els seus fills el fet que ella no tingui cames: «La veritat només té un camí. Ells m’han vist sempre que estic sense cames. Els explico que vam sofrir un atac i ells diuen: I qui ha posat la bomba, està a la presó? Sí ‘carinyo’, perquè qui la fa la paga».

 

Irene Villa
Irene Villa va perdre les cames en un atemptat d'ETA | LA SEXTA

 

En ser preguntada per Risto sobre què és el perdó per ella, responia: «És l'alliberació, l’acceptació del que ha succeït sense mantenir en el teu cor ni odi ni rancúnia.  No es pot viure amb odi i rancúnia. Un escull perdonar i aguanta certes coses. No mirar enrere, et perdono i miro el meu camí i sóc feliç».

  • Notícia relacionada: Laura Escanes i Risto Mejide esperen el seu primer fill junts

 

Juan Carlos Quer parla de la mort de la seva filla

L’altre invitat és Juan Carlos Quer, pare de l’assassinada Diana Quer, que va sofrir un dels casos més mediàtics de desaparicions dels últims anys a Espanya. El pare de Diana Quer explicava com va viure el moment en què va conèixer la mort de la seva filla: «És una trucada per la qual estàs preparat. Em va dir amb veu entretallada i enmig d’un silenci sepulcral: Ja tenim a Diana amb nosaltres. Efectivament el cos de la nena estava al pou».

 

Risto Mejide i Juan Carlos Quer parlant a 'Chester'
Juan Carlos Quer ha parlat amb Risto Mejide sobre la seva filla | CUATRO

 

Després d’aquestes paraules, continuava relatant: «No pararé mai d’agrair el fet que jo pugui anar a portar unes flors a Diana.Hi ha qui, desafortunadament, encara està buscant la seva filla per abocadors. Que s’ha posat de genolls davant del Rei, oferint-li diners, per saber on està el cos de la seva filla. I els posarem en llibertat i el pare i l’avi seguiran buscant-la. No hi ha dret, això no és justícia» sentenciava Juan Carlos Quer.

  • Notícia relacionada: Gustavo González podria haver iniciat una relació amb la germana de Risto Mejide

Sense penediment no hi ha perdó

El pare de Diana Quer va confessar que no havia perdonat a l'autor confés del crim, 'El Chicle', perquè no veia en ell un penediment real per la seva part. «El pressupost pel perdó és que hi hagi penediment, un penediment sincer, del dany brutal que es pot fer», afirmava Juan Carlos Quer.

Amb una crueltat pròpia de qui ha patit una desgràcia, Quer va assegurar que l'assassí de la seva filla «no  era un ésser humà, era un error de la naturalesa» i recorda que 'El Chicle' li va dir al seu pare que vengués l'entrevista i declaracions als mitjans de comunicació per 10.000 euros, i que no es preocupes que en deu anys estaria en llibertat.