Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'Ana Rosa Quintana amb posat seriós

La preocupant citació judicial que acaba de rebre Ana Rosa Quintana en ple càncer

La presentadora haurà de seure a la banqueta com a testimoni pel 'cas Tàndem' en què es veu implicat el seu marit, Juan Muñoz

Ana Rosa Quintana no guanya per a disgustos. Després d'haver anunciat públicament que pateix càncer de mama i d'haver deixat la televisió per centrar les seves forces en la recuperació, ara es troba endinsada en els assumptes judicials del seu marit.

L'empresari Juan Muñoz, marit d'Ana Rosa Quintana, s'asseurà a la banqueta dels acusats per la Peça Thew-Pintor. Concretament, aquest és el nom que el comissari jubilat José Manuel Villarejo va posar al suposat encàrrec de l'empresari Muñoz.

Així, segons sembla, el marit d'Ana Rosa i el seu germà haurien encarregat a l'excomissari espiar un exsoci i al seu advocat per aconseguir informació reservada i poder-los pressionar per un deute.

Ana Rosa Quintana i el seu marit
Ana Rosa Quintana i Juan Muñoz responen a la citació judicial | Gtres

Al principi, l'Audiència Nacional va rebutjar que la presentadora de Telecinco declarés com a testimoni en el primer judici del cas Villarejo. Tot i això, Miguel Serrano, el fiscal del 'cas Tàndem', ha esmentat Ana Rosa Quintana com una de les testimonis admeses per la Fiscalia Anticorrupció.

Malgrat això, Serrano ha rebutjat que s'acceptin les declaracions del president del Govern, Pedro Sánchez; el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska; i la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado.

«El que hagin dit els testimonis Pedro Sánchez, Fernando Grande-Marlaska i Dolores Delgado és absolutament aliè i no té cap capacitat, ni en concret ni en abstracte, per mediatitzar ni afectar la imparcialitat d'aquest tribunal. Els judicis paral·lels que hi hagi hagut sobre el cas són absolutament aliens a aquest procediment judicial», ha apuntat el representant del Ministeri Públic.

Ana Rosa declararà com a testimoni

Finalment, Miguel Serrano ha accedit que Ana Rosa acudeixi com a testimoni per declarar al judici. De fet, així ho havia sol·licitat la defensa de Villarejo, ja que la reconeguda periodista era present en una de les converses que l'excomissari va gravar.

Imatge de José Manuel Villarejo amb una mascareta negra i una boina caminant pel carrer
José Manuel Villarejo anant a l'Audiència Nacional per declarar en el primer judici | EUROPA PRESS

Davant d'això, la Fiscalia Anticorrupció demana vuit anys de presó per a Juan Muñoz i per al seu germà, Fernando. Tots dos estan acusats d'haver contractat, suposadament, l'excomissari José Manuel Villarejo per obtenir informació reservada per pressionar un exsoci per un deute.

Juan Muñoz arriba a un acord amb la Fiscalia

Tanmateix, Juan Muñoz ha arribat a un acord amb la Fiscalia Anticorrupció per estar segur que no entrarà a la presó. Segons fonts del 'Plural', Serrano reduiria la petició de presó a menys de dos anys. Per tant, si això fos així, es podria suspendre la seva entrada a la presó.

Imatge d'Ana Rosa Quintana acompanyada del seu marit enmig del carrer
Anticorrupció demana vuit anys de presó per a Juan Muñoz, marit d'Ana Rosa Quintana, pel cas Villarejo | GTRES

Però, perquè es doni aquest acord, el marit d'Ana Rosa Quintana haurà d'assumir que va pagar 20.000 euros a José Manuel Villarejo perquè enregistrés el seu exsoci, Javier Urquia, consumint cocaïna.

José Manuel Villarejo confia a ser absolt

Per la seva banda, el comissari jubilat José Manuel Villarejo confia plenament en la seva absolució, altrament apunta que seria un «linxament com a l'oest». De fet, així ho va assenyalar en arribar a l'Audiència Nacional el passat mes d'octubre, quan va començar la primera vista oral del 'cas Tàndem'.