IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La ciutat de Barcelona acull diumenge el Dia de l'Orgull Boig

Les activitats començaran a les onze del matí, a la plaça de Sant Jaume, i culminaran a la tarda amb una manifestació i diversos concerts

Imatge de la plaça de Sant Jaume i l'Ajuntament de Barcelona
Imatge de la plaça de Sant Jaume i l'Ajuntament de Barcelona | Cedida

La ciutat de Barcelona acollirà per primera vegada el Dia de l'Orgull Boig, una celebració que vol lluitar contra l'estigma de les persones que pateixen diversos tipus de malalties mentals. La jornada, que tindrà lloc demà diumenge, 20 de maig, comptarà amb activitats diverses i una manifestació, que començarà a les sis de la tarda a la plaça Catalunya.

Des del 1993

Desconeguda al nostre territori, aquesta celebració és una veritable tradició a diversos països, com ara el Canadà —lloc on va fer-se per primera vegada el 'Mad Pride Day', en la seva nomenclatura original, el 1993—, els Estats Units, el Regne Unit, Sud-àfrica, França, Brasil, Bèlgica, Alemanya, Ghana, Austràlia, Itàlia o Xile.

La plaça de Sant Jaume, el primer epicentre

La jornada tindrà lloc a la plaça de Sant Jaume, un indret que acollirà, des de les onze del matí, una sèrie d'activitats, d'entre els quals destaquen un espai de rondallaires i jocs infantils o un taller de pancartes, entre d'altres.

Manifestació i concerts

Ja a les sis de la tarda, està previst que comenci la manifestació, que transcorrerà entre la plaça Catalunya i la plaça del Rei, punt on es llegirà un manifest i, a més, hi haurà diverses actuacions musicals fins a les deu de la nit, aproximadament.

El primer Pla de Salut Mental

La comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ja ha expressat la seva intenció de participar en aquests actes, que s'han organitzat a través de la implicació de diferents entitats de persones amb problemes de salut mental. L'alcaldessa Ada Colau, per la seva part, va rebre dimarts, 15 de maig, aquestes entitats, en una reunió en la qual es va recordar que la ciutat, des d'aquest mandat, compta amb el primer Pla de Salut Mental de Barcelona. Amb això, el projecte municipal ja recull a les seves línies estratègiques el respecte als drets de les persones amb problemes de salut mental i la necessitat de lluitar contra l'estigma.


Comentaris

envia el comentari