Una col·laboradora de Telecinco, assetjada a les xarxes per donar suport a Rociíto

La periodista Ana Bernal-Triviño ha rebut amenaces de mort i ho ha fet públic a Twitter

La sèrie documental de Rocío Carrasco ha posat sobre la taula temes de vital importància, com la violència de gènere, que han generat un debat social arreu del país. Un debat que, en molts casos, no es fa des del respecte i la tolerància, sinó des de l'odi.


La col·laboradora de Telecinco, Ana Bernal-Triviño, ha estat víctima dels detractors de Rocío Carrasco, que li han enviat tota mena d'insults i amenaces per haver analitzat el cas de Rociíto des d'una perspectiva de gènere.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La periodista i professora universitària s'ha convertit en una de les col·laboradores estrelles de Telecinco durant la docu-sèrie de Rocío Carrasco, un paper que per a ella no ha estat gens fàcil d'assumir, però que va acceptar perquè suposava portar al 'prime time' conceptes que freqüentment són confosos i ajuden a identificar la violència de gènere.

«Vaig decidir col·laborar en el programa perquè vaig considerar que la violència de gènere s'estava deixant de banda en la nostra agenda mediàtica», confessava en una de les seves intervencions. Així doncs, cada setmana, Ana Bernal-Triviño s'ha assegut al plató de Telecinco per explicar amb detalls i arguments els diferents tipus de violència que pot patir una víctima de violència de gènere.

Des de la violència vicària fins a la institucional, així com el maltractament psicològic conegut com a llum de gas, que és pervers per ser subtil i passa desapercebut davant la justícia.

Ana Bernal-Triviño rep insults a les seves xarxes socials

Conscient que vivim en una societat masclista, la periodista sempre s'ha mostrat disposada a dialogar amb aquells que, per desconeixement, tenen una altra perspectiva sobre el cas de Rocío Carrasco.

Així ho ha fet en tots els platós de televisió que ha trepitjat, arribant fins i tot a fer reflexionar a María Patiño, que durant l'emissió del 'Deluxe' d'aquest cap de setmana només ha tingut paraules d'agraïment cap a ella per haver-la ajudat a aprendre sobre un tema que desconeixia.

«No sabia el que era la violència vicària, ni la llum de gas. He hagut d'escoltar a Ana, veure els episodis i llegir; probablement no soc tan llesta com em pensava i no parlo del testimoni, parlo d'una terminologia que, per a mi, no existia», ha reconegut María Patiño davant Carlota Corredera.

No obstant això, en aquesta ocasió l'experta en violència de gènere s'ha trobat amb la ira i l'odi que regna a les xarxes socials. Tal com va confessar en el plató de Telecinco i, posteriorment, a les seves xarxes socials, ha rebut molts insults i amenaces des que va decidir ser comentarista de la docu-sèrie de Rociíto.

Les terribles amenaces de mort 

A través d'una publicació al seu compte oficial de Twitter, la nova col·laboradora de Telecinco ha compartit amb els seus seguidors unes captures de pantalla que posen de manifest alguns dels terribles atacs que rep constantment a les xarxes socials.

Missatges que fins i tot passen el límit de la legalitat i van més enllà de la llibertat d'expressió, ja que són amenaces de mort. «Un exemple, només un, del que he rebut», ha escrit Ana Bernal-Triviño adjuntant dues captures de pantalla d'un usuari que no s'ha tallat ni un pèl en amenaçar-la.

«Fastigosa, encara sort que ha acabat el malson dels dimecres, de veure't aquesta careta amb la nàpia que dona ganes de vomitar. Tu no representes el feminisme. Fas pena. Queda't a casa amb el teu amant Pablo Iglesias i desapareix del mapa polític», es pot llegir en una de les primeres imatges.

«Rebentada. Filla, digues-me en quina universitat estàs per cremar-la amb tu dins i vomitar perquè si ensenyes demagògia barata a la televisió no vull imaginar-te com a professora», ha afegit el mateix usuari.


Comentaris

envia el comentari