Primer pla de María José Galera, exconcursant de la primera edició de Gran Hermano, plorant al plató de Sálvame Deluxe

María José Galera, la concursant de 'Gran Hermano' que ho va perdre tot: arruïnada

María José Galera va ser una de les participants que va aconseguir més fama i que més desgràcies va patir

Parlar de 'Gran Hermano' suposa fer esment obligat a la sevillana María José Galera, integrant de la primera edició del 'reality'. És més, es va convertir en la primera expulsada de la història del programa i alhora en una de les concursants més famoses.

Tant és així que va aconseguir una gran rellevància i va viure moments on es va sentir en un veritable núvol. No obstant això, les coses es van torçar per a ella i va veure que tot el que tenia ho perdia, ja que va quedar-se absolutament en la ruïna.

María José Galera, la concursant de 'Gran Hermano' que es va veure envoltada per la polèmica

El 23 d'abril de l'any 2000, María José va viure una experiència que marcaria la seva vida. Aquest dia va entrar a la casa de Guadalix de la Serra per convertir-se en participant de la primera edició del 'reality' i emprendre una aventura que no li defraudaria.

Dins d'aquest 'experiment sociològic' s'ho va passar d'allò més bé i fins i tot va trobar l'amor amb Jorge Berrocal. Però després d'11 dies tancada, tot es va torçar, ja que va ser la primera expulsada i es va separar d'ell. El saragossà, entre llàgrimes, en acomiadar-se va pronunciar la seva emblemàtica frase de «Qui em posa la cama damunt perquè no aixequi el cap?».

Aquest va ser el primer revés per Galera, encara que no va ser l'únic. Dies després es va topar amb el fet que la revista 'Interviú' va revelar que havia exercit la prostitució. Una informació que va causar un gran enrenou i que va ser donada per una antiga companya de pis que va decidir trair-la.

María José Galera a l'estrena de La Botiga dels Horrors al teatre Arlequí de Madrid
María José Galera va ser la primera expulsada de 'Gran Hermano 1' | EuropaPress

A partir d'aquí, després de 'calmar-se les aigües', sembla que tot va anar a millor. Va seguir sortint amb Berrocal, amb qui trencaria temps després, i fins i tot va participar en la pel·lícula 'El gran marciano'.

A més a més, va acudir a programes de televisió, va fer entrevistes en revistes i realitzava una infinitat de 'bolos' per tot Espanya. 'Bolos' pels quals, com ella va reconèixer temps després, arribava a guanyar per nit 6.000 €. Però, com també indicaria, «La televisió és pa per avui i fam per demà», i tenia raó perquè va arribar la fam, la ruïna.

María José Galera amb ulleres davant els mitjans
María José Galera va esdevenir una de les dones més famoses del país | EuropaPress

María José Galera s'arruïna

María José va decidir invertir en locals d'oci, com discoteques i bars, i tot va ser un fracàs perquè els negocis no li van sortir gens bé i va perdre els diners. Però, quan pitjor ho estava passant se li va oferir participar a 'El Reencuentro' i fins i tot va gravar un disc.

Tot semblava que remuntava i temps després va optar per anar-se'n a Mèxic amb el seu marit on va decidir posar en marxa un club de pàdel. Un altre negoci que també va acabar fatal, com ho va ser també la seva experiència en l'esmentat país.

Allà va passar cinc anys, els quals va definir com un veritable infern en la seva majoria i no només per aquest fracàs empresarial sinó també per altres raons. Entre aquestes és que li van desmantellar la casa, va haver de viure més d'un cop tirotejos prop d'on residia i va passar gana. Per aquest motiu va optar per tornar a Espanya per viure amb els seus pares.

Va començar a treballar com a venedora de cotxes, però no li van renovar el contracte, i es va quedar absolutament desolada. Alhora es va distanciar dels seus progenitors i, com va explicar ella al 'Deluxe' en 2019, va haver de posar-se a netejar per 5 euros  l'hora.

Per sobreviure, es va veure obligada a anar-se'n a viure amb la seva filla al pis d'aquesta, en el qual ella pagava la llum i l'aigua així com el menjar. D'aquesta manera, és com Galera es va quedar absolutament en la ruïna.

I és que havent tingut una etapa plena en tots els sentits, es va quedar sense res i enfonsada. D'aquesta manera va manifestar-ho en el programa: «Emocionalment és molt difícil la situació. Em sento sola i no tinc res al banc, ja que tot el que tinc cap en una maleta».

Va confessar que la força per seguir endavant la hi donava la seva difunta filla. Una força que l'havia portat a prendre la decisió de començar a preparar-se unes oposicions per a la Junta d'Andalusia. I això va ser l'últim que vam saber d'ella, que, des de llavors, ha preferit mantenir-se allunyada dels mitjans.