Haurà de confirmar-se Elionor? La reina Letícia ho revela

La princesa Elionor està a punt de complir 15 anys i té tots els requisits per a rebre la Confirmació

La princesa Elionor al Congrés dels Diputats
Segons sembla, Elionor tindrà l'última paraula | Cedida

Tots els prínceps europeus reben el sagrament de la Confirmació, tant si són catòlics com si no ho són, quan arriben a l'anomenada edat de la discreció de judici, un període que coincideix amb l'adolescència. El bateig i la comunió, d'altra banda, només se'ls exigeix fer si són catòlics.

La princesa Elionor, qui està a punt de complir 15 anys, té tots els requisits per a rebre la Confirmació. El seu pare, el rei Felip VI, la va celebrar a l'ermita del palau de la Zarzuela el 15 de gener de 1978, tan sols 15 dies abans de complir 10 anys, amb la participació de les infantes Helena i Cristina.

No obstant això, la primogènita dels reis encara no ha realitzat aquesta cerimònia i tampoc forma part dels actes importants del 2020. Entre els motius que destaquen sobre la raó per la qual la jove no ha rebut la Confirmació està el fet que Letícia vol que sigui la seva filla qui triï si vol prendre aquest camí o no, o que simplement no sigui el moment adequat perquè ho faci.

Poc catòlics

Sigui la que sigui la raó, el que sí que és clar és que les pràctiques religioses no són una cosa habitual en els reis. De fet, des de la primera comunió de la infanta Sofia no han estat vists en cap missa ni combregant. Joan Carles i Sofia sí que portaven als seus fills tots els diumenges a missa i a festes de guardar, però Felip i Letícia, per la seva banda, mai han estat vists portant a les seves filles a aquests actes.

Això no sorprèn, ja que per a tots és conegut que l'asturiana no és practicant i tot i que sí que acudeix als actes com les misses commemoratives o a la visita de la Família Reial al santuari de Covadonga, ella no es va senyar, a diferència de Felip, Elionor i Sofia.

El rei Felip, per la seva banda, va declarar fa temps: «Sóc catòlic practicant. Vaig rebre el sagrament de la Confirmació i el vaig rebre amb la meva conformitat. Sóc creient i compleixo els deures religiosos el millor que sé i puc. Però insisteixo que és necessari respectar als que tenen una altra fe i els que no en tenen cap». És per això que el més probable és que sigui la princesa d'Astúries si vol prendre o no la Confirmació i quan voldrà fer-la.


Comentaris

envia el comentari