La reina Sofia en un acte institucional

Conflicte obert a Zarzuela: la reina Sofia, enfrontada amb la mare de Letícia

L'esposa de Joan Carles I no se sent estimada per la seva família

Els últims mesos estan sent especialment complicats per la reina Sofia. Joan Carles I ha posat en el punt de mira a la família reial amb les seves relacions íntimes i els fraus econòmics. A més, per si no n'hi hagués prou, s'ha revelat el presumpte ús d'unes targetes opaques per part de Sofia. Ara bé, això no és tot, s'ha descobert que la reina Sofia no té bona relació amb la mare de la reina Letícia, Paloma Rocasolano. 

La reina Sofia no se sent estimada

Fa uns dies s'afirmava que la reina Sofia podria estar patint una depressió, però la seva neboda Maria Zurita ha desmentit el rumor. Ara bé, Sofia no passa tot el temps que voldria amb les filles del rei Felip VI, la princesa Elionor i la infanta Sofia. 

Segons 'Informalia', els reis no tenen present a Sofia quan algú ha de cuidar a Elionor i a Sofia. La reina Letícia sempre aposta perquè sigui la seva mare, Paloma Rocasolano, qui es quedi amb les menors. 

Paloma Rocasolano, l'escollida

La mare de la reina Letícia, infermera i exsindicalista, s'ha convertit en la mainadera perfecta per a les seves netes. Així doncs, la seva filla no dubta en què sigui ella la que es quedi amb Elionor i Sofia quan té compromisos reials amb el seu marit. 

Evidentment, a la reina Sofia també li agradaria encarregar-se de les menors en alguna ocasió, però no és l'escollida per la seva nora. I és per això que veu a la seva consogra com una 'rival'. De fet, la periodista Pilar Eyre ha publicat que l'esposa de Joan Carles I s'ha queixat a un cosí alemany sobre aquesta situació: «A mi no em deixen veure-les i, no obstant això, l'àvia Paloma està sempre a casa amb elles». Ara bé, Paloma Rocasolano no és la responsable de la situació, sinó la reina Letícia, que és qui decideix. 

Una relació cada vegada més distant i tensa

Ja fa molts anys d'aquell moment en què Letícia Ortiz va dir davant les càmeres que volia seguir l'exemple de la seva sogra. Des de llavors, han passat moltes coses que han anat afectant la bona sintonia entre Sofia i Letícia. Com per exemple, el suport de la senyora Sofia a Iñaki Urdangarin, el suposat ús de les targetes 'black', les mesures estrictes de Letícia amb les seves filles...

Amb tot això, Sofia i Letícia mantenen una relació distant i freda, mentre que el rei Felip prefereix no ficar-se en cap 'guerra', i menys entre les dues dones més importants de la seva vida.