Primer pla d'unes flors al cementiri de Tarragona

Un presentador narra en directe la mort de la seva dona per Covid

Ha tingut el valor d'explicar la notícia sense enfonsar-se


Des de la detecció dels primers casos a la Xina i la seva posterior expansió per tot el món, la pandèmia de la Covid-19 ha colpejat a milions de famílies. El virus no entén de classes socials, ni d'edats, ni de religions. Ara bé, durant aquest any hi ha un sector que s'ha vist especialment afectat: els sanitaris no han deixat de lluitar en la primera línia. És per això que quan mort un professional sanitari, es fa ressò de la notícia. 

El periodista colombià ho comunica amb professionalitat

Un presentador de televisió ha hagut de comunicar en directe la defunció de la seva dona per Covid-19. El periodista colombià Carlos Adolfo Méndez ha explicat que la seva dona és un dels difunts d'un centre hospitalari de la ciutat de Cúcuta. Sorprenentment, el periodista s'ha mantingut ferm i ha comunicat la notícia amb naturalitat, com ho ha estat fent durant tot aquest any protagonitzat per la pandèmia.

Així doncs, a les portes de la Clínica San José de Cúcuta, ha comunicat la mort de la seva dona per a mitjans locals com Noticias Cúcuta 75 i BNC Noticiero. «Acaba de morir la infermera Alba Victoria Leguizamón Bermúdez, va estar lluitant contra el coronavirus en el setè pis del centre hospitalari. Era la mare del meu fill Jesús David, desafortunadament ha perdut la vida», ha explicat amb professionalitat.

Per altra banda, Carlos Adolfo Méndez també ha confirmat la mort del doctor Edgar Salgar Villamizar, «dues víctimes del coronavirus en aquesta època de Nadal» i que van estar lluitant per salvar a altres.


Alba Victoria va perdre la vida després d'haver estat trenta-tres anys dedicant-se a la cura dels altres com a infermera a la Clínica San José. La dona va haver de ser hospitalitzada pels greus símptomes, estant dotze dies ingressades abans de morir.
 

«Cal ser forts»

És sorprenent, i un exemple per a molts, la capacitat que ha tingut el periodista colombià de seguir durant mitja hora la seva connexió en directe tot i assabentar-se i narrar la mort de la mare del seu fill. Ha explicat que va intentar anar a veure la seva dona, però que la seva família no li ho va permetre.

Durant el seu discurs, ha volgut conscienciar a la població perquè es prengui seriosament el virus. «Avui ha mort la meva dona, demà no sabem a qui li tocarà. És trist veure que la gent no creu que això pugui passar», ha manifestat Carlos Adolfo Méndez. El periodista també ha volgut enviar un missatge als familiars que han perdut a una persona per culpa de la Covid-19. «Cal ser forts quan marxen els nostres éssers estimats, com en el cas meu», ha insistit.

Finalment, els companys de professió d'Alba Victoria també han volgut acomiadar-se de la infermera colombiana. En un missatge en xarxes, l'Organització Col·legial d'Infermeria ha donat «el seu condol als familiars i cercles pròxims de la infermera».