Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Beatriz, la mare d'Isabel Preysler

Cop dur per als Preysler: Mor Beatriz Arrastia 'Beba', mare d'Isabel Preysler

L'exsogra de Julio Iglesias sempre es va mantenir al marge del focus mediàtic

Isabel Preysler està de dol. La seva mare, Beatriz Arrastia, va morir ahir, diumenge, a Madrid.

 

Beatriz, sempre en segon pla

La família Preysler ha de fer front a una dura garrotada. Betty, o Begui, com l'anomenava el seu entorn més proper, ahir va morir a la capital madrilenya envoltada de la seva gent.

Beatriz Arrastia, d'origen filipí, va decidir instal·lar-se amb la seva filla, Isabel Preysler, a Madrid fa ja gairebé tres dècades. Amb la mort del seu marit el 1992, Begui va optar per refugiar-se en la seva filla i els seus nets, tot i que sempre va intentar mantenir-se allunyada del focus mediàtic.

La mare d'Isabel Preysler mai va ser de grans exclusives ni aparicions a la televisió tot i formar part d'una de les famílies més conegudes del món. L'exsogra de Julio Iglesias es va mantenir en un discret segon pla per a protegir la seva vida de l'opinió pública.

Només en comptades ocasions va deixar de banda la seva faceta més íntima i privada. Tot i així, el 2019 dos dels seus nets la van sorprendre a la televisió.

Julio Iglesias Jr. i Tamara Falcó van voler fer una sorpresa a Betty i es van desfer en elogis cap a ella al plató de 'Volverte a ver'. Allà, l'àvia d'una de les sagues més conegudes al nostre país i arreu del món va fer gala de la seva simpatia, que no va deixar ningú indiferent.

«És meravellosa, val el seu pes en or», va dir sobre la seva filla. I també va mostrar devoció pels seus nets. "No tinc paraules per a expressar l'afecte que els tinc. Em surt de l'ànima. Em coneixen bé, saben el que vull», comentava emocionada Begui.

«De petits el més entremaliat era Enrique. Julio no ho era tant, però de gran ja va ser una altra cosa. A Tamara se l'ha d'admirar, ha muntat un negoci que dona gust», assenyalava Beatriz.

«Gràcies per ser la millor àvia del món», manifestaven aquests dos nets seus que tantes coses havien viscut amb ella.

La importància de la fe

Segurament, Tamara Falcó sigui la que més temps hagi passat amb ella. De fet, Betty va ser la seva font d'inspiració quan va decidir abraçar-se de ple al món de la fe.

«Ella va néixer al camp, a les Filipines, es va enamorar bojament del meu avi, va viure la II Guerra Mundial i va tenir sis nens», assenyalava Falcó.

«Té aquesta fe, aquest amor indestructible que va conservar fins i tot quan es va mudar a Espanya, tot i que a casa ningú anava a missa i ens ficàvem bastant amb ella», explicava la seva neta en un esdeveniment.

Una vida complicada

Malgrat el caràcter optimista que la caracteritzava, Betty va tenir una vida molt complicada. No hem d'oblidar que va haver de fer front a la mort de tres dels seus sis fills.

El primer dol li va arribar amb la mort d'Enrique. Ricky, com el coneixia el seu entorn més proper, va perdre la vida als 25 anys a l'inhalar monòxid de carboni per una mala combustió d'una estufa.

El 2011, Betty es va haver d'acomiadar de Beatriz, que tenia càncer de pulmó i va morir víctima d'aquesta malaltia.

El 2013, va dir adeu a Carlos, que durant anys va estar a la presó per estafa. Poc després, Isabel Preysler va parlar d'ell en una entrevista: «El meu germà va morir a casa seva, envoltat dels seus, de la seva dona i filles, que se l'estimaven tot i el mal que els havia fet. Estava enganxat a les drogues».

Ara, la família torna a estar de dol. Aquesta vegada per dir adeu a la matriarca. Isabel i la seva família hauran d'aprendre a viure sense Betty, tot que sempre la portaran al cor.