Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Felip VI somrient mentre saluda amb un vestit gris i corbata verda i una imatge d'ell saludant uns nens en vestit negre

El comportament cridaner del rei Felip en el seu darrer acte amb un grup de nens

El rei Felip ha cridat poderosament l'atenció pel que ha fet mentre complia la seva agenda oficial

Al recent XVII Premi Europeu Carles V, celebrada al Monestir de Sant Jeroni de Yuste, a Càceres, el rei Felip ha destacat especialment. Ho ha fet no només per la presència règia i els discursos solemnes, sinó també per un gest entranyable que no ha passat desapercebut.

Foto del rei Felip VI arribant sol al funeral de Fernando Gómez-Acebo
El monarca ha acaparat totes les mirades | Europa Press

Enmig de les formalitats i el protocol, el rei Felip ha mostrat una faceta molt propera i afectuosa. Especialment amb un grup de nens presents que es trobaven a les portes de l'esmentat recinte.

El rei Felip lliura el prestigiós Premi Europeu Carlos V

El Premi Europeu Carlos V s'ha atorgat avui a l'expresident del Banc Central Europeu i al primer ministre italià Mario Draghi. I cal subratllar que és un dels reconeixements més prestigiosos al continent, ja que honra aquells que han contribuït significativament al procés d'integració i construcció europea.

Per això la cerimònia, com cada any, ha comptat amb l'assistència de nombroses personalitats d'alt perfil. Entre ells, diplomàtics, polítics i acadèmics de diversos països europeus.

Felip VI somrient en vestit negre i corbata blau lliurant un premi a Mario Draghi amb vestit negre i corbata blava
El rei Felip ha entregat el guardó d'aquest any a Mario Draghi | Europa Press

Durant l'acte Felip ha destacat el llegat de Jacques Delors, el primer guardonat amb aquest premi. Igual que la importància del lideratge de Mario Draghi durant la crisi econòmica europea. Tot i això, el que realment ha cridat l'atenció de molts ha estat el que ha passat als exteriors de la cerimònia.

La sorpresa de la proximitat del rei Felip amb els petits

El rei Felip s'ha dirigit als jardins del monestir on un grup de nens d'una escola havia estat convidat per conèixer-lo. En lloc de mantenir una distància protocol·lària, ell s'ha mostrat sorprenentment proper i afectuós amb els petits, més que no pas amb els adults.

Tant és així que els ha dedicat temps, ha escoltat les preguntes i ha compartit moments de riure i camaraderia. Aquests moments han contrastat amb la solemnitat de l'acte principal.

Aquesta actitud no és nova al marit de la reina Letícia, conegut pel seu caràcter accessible i el seu interès a connectar amb les persones de manera genuïna. Tot i això, en un acte de tanta rellevància internacional i amb la presència de figures tan destacades, el seu tracte amb els menors ha destacat especialment.

Felip VI somrient en vestit negre mentre saluda uns nens
El rei Felip ha sorprès pel seu interès envers els més petits | Europa Press

Per això els mitjans de comunicació i els assistents no han trigat a comentar aquest comportament del rei. Molts han elogiat la seva capacitat per equilibrar els deures oficials amb gestos d'humanitat i proximitat. I els periodistes han capturat imatges del moment en què s'inclinava per parlar amb els nens al seu nivell, somrient i participant activament a les converses.

Aquest gest, a més, ha estat interpretat com un senyal del compromís amb les generacions futures. En mostrar interès i afecte pels nens, ell està construint una imatge d'accessibilitat. Però també emfatitza la importància dels joves en el futur d'Espanya i Europa.

És veritat que la reialesa sovint es troba en una posició on les seves accions i gestos són analitzats minuciosament. Per això, en aquest context, el comportament del rei Felip adquireix un significat encara més gran.

Felip VI en vestit negre ajupit signant autògrafs a uns nens
El rei Felip s'ha mostrat més proper i afectuós que mai | GTRES

La seva proximitat amb els petits es pot veure com un esforç conscient per humanitzar la figura real i apropar-la al poble. Sobretot, en temps on la distància entre líders i ciutadans pot semblar insalvable.

Aquest tipus de comportaments també ajuden a enfortir la connexió emocional entre la monarquia i la ciutadania. En una època on les institucions enfronten constants desafiaments i qüestionaments, gestos com els de Felip VI poden ser vitals per mantenir i reforçar el suport i la simpatia del públic.