Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de María León seria amb unes arracades d'or

María León, germana de Paco León: la seva vida abans dels seus problemes judicials

Revivim la vida de María León abans que s'hagués d'enfrontar als recents problemes judicials

María León s'enfronta actualment a seriosos problemes judicials. L'actriu ha estat notícia a causa d'un altercat amb la policia, cosa que ha posat la seva vida i carrera sota l'escrutini públic.

La sevillana ha forjat el seu propi camí al món de l'actuació, ha tingut una vida plena d'èxits i desafiaments. Aquest incident ha deixat molts preguntant-se sobre com era la seva vida abans d'aquest enrenou.

María León seria amb un vestit negre amb perles a les espatlles i les mans juntes
L'èxit carrera actoral de María León abans dels seus problemes judicials | Europa Press

La vida de María León abans enfrontar-se als problemes amb la Justícia

María León va néixer en una família d'artistes. La seva mare, Carmina Barrios, i el seu germà Paco León també són reconeguts al món del cinema i la televisió. Des de jove, Maria va mostrar interès per l'actuació, inspirada per l'ambient artístic de casa seva.

María va començar la seva carrera al teatre, on va demostrar el seu talent i passió per la interpretació. La seva família sempre la va recolzar en el desig de seguir una carrera a l'espectacle. Això la va motivar a seguir endavant malgrat els desafiaments inicials.

María León amb rostre neutre amb un conjunt vermell i un top negre
La gran carrera de María León com a actriu | Europa Press

La seva primera aparició en pantalla va ser a la sèrie SMS, sin miedo a soñar, l'any 2011, en què interpretava Leticia. El 2008 va tenir un altre paper protagonista a La tira, una sèrie d'humor en què interpretava Rosario. El 2010 va aparèixer en tres capítols de la famosa sèrie Aída.

El 2012 ja va obtenir un dels papers que més èxit li ha atorgat a la seva carrera. Encarnava a Sandra a la famosa sèrie Con el culo al aire. La seva gran tasca en aquesta seriosa el va fer obrir portes en futurs projectes.

El 2015 va representar Carmen, la protagonista a la famosa sèrie Allí Abajo. Segurament, el paper que més fama li ha donat a la seva carrera. La durada va ser de quatre anys, 69 episodis.

Pel que fa al cinema, destaquen projectes com La voz dormida, que li va valer un Goya a la millor actriu revelació.

D'altra banda, va protagonitzar dues obres claus dirigides pel seu germà Paco León: Carmina o revienta i Carmina y Amen. A més, va ser un projecte especial, ja que totes dues van ser protagonitzades per la seva mare, Carmina Barrios.

En aquesta ocasió no va aconseguir un premi, però va estar nominada a millor interpretació femenina de repartiment.

El seu últim paper ha estat a El Caso Asunta, la sèrie de Netflix. El seu paper era el de Cristina, la guàrdia civil que investigava el cas.

La seva versatilitat i talent li han permès interpretar una àmplia gamma de personatges, consolidant-la com una de les actrius més respectades de la seva generació.

Els problemes judicials entren a la vida de María León

En els darrers mesos, María León ha estat al centre d'una controvèrsia legal. L'actriu enfronta una pena de dos anys de presó per un aldarull amb la policia a Sevilla.

Segons les informacions disponibles, María va ser detinguda per presumptament agredir un agent durant un control de trànsit.

Captura de María León com a convidada de Martínez i Germans a Cuatro
La situació de María León després dels seus problemes judicials | Mediaset

L'incident va tenir lloc l'octubre del 2022, quan l'actriu va ser abordada per la policia mentre es trobava en un vehicle amb amics. Els reportis indiquen que hi va haver un aldarull verbal que va escalar a una confrontació física, resultant en la detenció de María.

Des de llavors, l'actriu ha estat en un procés judicial que ha captat l'atenció dels mitjans.

María León ha mantingut un perfil baix des de l'incident, i ha limitat les seves aparicions públiques i declaracions als mitjans. Tot i això, el seu entorn proper ha sortit en la seva defensa.

María León seria de costat amb una brusa groga i pantalons negres
María León s'enfronta a problemes judicials | Europa Press

Han argumentat que la situació ha estat malinterpretada i que l'actriu no va tenir intenció d'agredir ningú. De fet, la defensa de María ha sol·licitat una revisió del cas, argumentant que hi va haver excessos per part de la policia durant la detenció.

Els seus èxits a cinema i televisió l'havien posicionat com una figura respectada i admirada. Tot i això, aquest incident ha canviat la percepció pública i ha posat la seva carrera en un punt crític.