Primer pla de Cristina Pedroche en un photocall

Cristina Pedroche i Antena 3 assenyalats per 'Love Island': «Quina vergonya»

El nou programa de Neox ha estat titllat de masclista a les xarxes socials

'Love Island' ha aterrat amb mal peu a Espanya. El nou programa de Neox, amb un format d'èxit internacional del qual Antena 3 ha comprat els drets, ha generat un incendi a les xarxes socials després que diumenge passat se n'emetés el primer capítol. El nou reality, presentat per Cristina Pedroche, prometia ser el successor de 'La isla de las tentaciones' amb un format en què cinc homes i dones conviuen durant 24 hores en una vil·la idíl·lica de Gran Canària i busquen l'amor. No obstant això, l'estrena ha causat molta polèmica i les xarxes socials s'han inundat de missatges molt crítics cap a Antena 3 i la mateixa Cristina Pedroche per emetre un programa que ha estat titllat de «masclista».

Crítiques a Cristina Pedroche i al programa 'Love Island' després de ser titllat de masclista

L'estrena de 'Love Island' s'esperava amb candeletes en un moment en què aquest tipus de realities tenen especial èxit entre l'audiència. «El programa més HOT de la primavera» eren les paraules que triava el format per anunciar-se a les xarxes socials. Només arrencar, però, el programa va generar un debat enorme per la mecànica inicial del joc i la imatge que ofereixen les solteres del concurs, totes amb biquini i talons, i va ser titllat de masclista per gran part dels espectadors.

La mecànica del concurs consisteix en què els deu concursants han de tenir cites, participar en jocs i celebrar festes estant sempre en parella durant l'estada a la vil·la, ja que és l'única garantia de quedar-se al programa i evitar l'expulsió. No obstant això, la sorpresa va ser majúscula quan es va descobrir que el procés d'aparellament el lideren els nois, sent ells els que tenen total llibertat per a escollir la soltera que prefereixin. Mentre els cinc solters s'anaven presentant un per un davant de les noies, elles decidien si feien un pas endavant o no, en senyal de voler conèixe'l, però la decisió final sempre corresponia a l'home. Independentment de si ella volia o no, el solter acabava triant la seva parella.

La mecànica masclista de 'Love Island' que ha incendiat les xarxes socials

Molts usuaris de les xarxes socials, que no comprenen el masclisme implícit en un procés d'aparellament on elles «no tenen ni veu ni vot», van criticar durament la mecànica del concurs. Alguns comentaris destacats a Twitter van ser:

  • «Cap d'elles vol anar de parella amb ell, però com que ell en vol una, l'assenyala amb el dit i se l'emporta igual #LoveIsland»
  • «Espera, ell pot triar la parella encara que a ella no li hagi agradat? Quin puto masclisme #LoveIsland»
  • «Acabo de posar-ho i veig un noi escollint una noia i ella no té ni veu ni vot #cringe #machismo #LoveIslandEstreno»

Tot i així, aquesta no ha estat l'única objecció a un programa que ha generat crítiques cap a Antena 3 fins i tot abans de la seva estrena. Altres usuaris han posat èmfasi en la cosificació dels cossos, especialment pel que fa a les noies, que lluïen biquini i talons mentre ells anaven ben còmodes, amb xancletes.

«Si ells poden anar amb xancletes per què les noies han d'anar amb talons? #LoveIslandEstreno», deia un usuari indignat.

A més, alguns usuaris van destacar els plànols utilitzats durant el rodatge, que semblaven enfocar més les parts del cos de les noies que dels nois.

«Per què entren en bikini i talons i els enfoquen el cul tota l'estona? Això fa una mica de pudor #LoveIslandEstreno», advertia una altra usuària.