Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Així és Cristina Puig, la nova presentadora del FAQS

La barcelonina té una llarga trajectòria professional, si bé fa tres anys es va veure esquitxada per la polèmica en patir un acomiadament improcedent a TVE
Cristina Puig, la nova i pràcticament desconeguda nova presentadora del FAQS
Cristina Puig, la nova i pràcticament desconeguda nova presentadora del FAQS | Xarxes socials

 

Cristina Puig torna a estar en boca de tothom. El nom de la periodista barcelonina s'ha instal·lat definitivament a la palestra després que l'endemà del dia de Reis, Puig hai rebut la millor notícia possible: substituirà Laura Rosel al capdavant del programa FAQS de TV3. Llicenciada en Ciències de la comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona i mare d'una nena de 4 anys, Puig compta amb una gran trajectòria professional, i ha participat activament en diversos programes tant radiofònics com de televisió.

SER, COPE, Catalunya Ràdio i Rac1, el bagatge de Puig

Cristina Puig i Vilardell és una periodista que va néixer a Barcelona fa 46 anys, concretament el 30 d’agost  del 1972. Va estudiar Ciències de la comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona, on es va llicenciar, i ha col·laborat en multitud de programes radiofònics, on a poc a poc ha anat guanyant rellevància i convertint-se en una cara força coneguda del periodisme català.

Entre d’altres, destaquen les seves participacions a la Cadena SER, a la COPE i a Catalunya Ràdio, però una de les fites més rellevants de la seva carrera va ser la de presentar el programa ‘El món’ a RAC1. Allí va esdevenir la conductora dels informatius del matí, però també s’encarregava de dur a terme notícies i entrevistes relacionades amb l’esfera política catalana.  

Mare d'una nena de 4 anys 

Si bé és cert que no han sortit a la llum masses detalls de la vida privada de la periodista, també ho és que en un dels articles que l'any 2017 va escriure a 'La Vanguardia', va revelar que tenia una filla, aleshores de 3 anys. És, de fet, pràcticament l'únic que se sap sobre que serà la nova presentadora d'un dels programes de més èxit de la graella de TV3. 

 

El seu marit, també periodista

«La meva parella també és periodista i es lleva abans que jo i va al quiosc a comprar tots els diaris», revelava la periodista criada al barri de Sant Andreu de Barcelona en un article d'opinió del diari ARA l'any 2011. Quelcom que demostra que Puig, més llà de ser una periodista d'allò més rigorosa, és també una persona molt reservada. 

TVE va acomiadar Puig l’any 2015

També va esdevenir una de les cares més conegudes de l’espai ‘El club’  a Televisió de Catalunya, i va participar, de la mà d’Albert Om, al programa ‘Jo vull ser’. L’any 2009 va passar a formar part de l’equip de Televisió Espanyola, on  es va posar al capdavant d’espais com ’59 segons’ i ‘Gent de paraula’, fins a arribar al conegut programa ‘El debat de la 1’.

Cristina Puig va coincidir amb Albert Om a 'El club' i a 'Jo vull ser'
Cristina Puig va coincidir amb Albert Om a 'El club' i a 'Jo vull ser' | TV3

 

Però uns anys després, concretament el 2015, Puig era fulminantment acomiadada de TVE Catalunya, un fet que va causar un gran enrenou ja que, segons diversos mitjans, la periodista es va queixar de la falta de pluralitat de la cadena. Malgrat que TVE es va justificar dient que l’acomiadament es devia a «pràctiques irregulars i constitutives d’una falta molt greu», el cert és que el judici va determinar que es tractava d’una acció totalment improcedent.

Puig, una enamorada del barri de Sant Andreu

La vida de Cristina Puig, d'altra banda, ha estat sempre molt lligada al barri barceloní de Sant Andreu. Tant és així que, per exemple, els seus pares es van conèixer en un cafè del carrer Fabra i Puig. «Els meus pares es van conèixer al cafè Colòmbia, del carrer Fabra i Puig», explicava Puig en una entrevista a 'El Periódico' on relatava com va ser la seva infància al barri. 

Puig, que va néixer a Sant Andreu i va viure en aquest barri fins als 25 anys, també explicava: «Jo reivindico amb molt d'orgull que sóc de Sant Andreu». Un orgull que, en aquesta línia, va dur-la a fer el pregó de la festa major just després d'explotar periodísticament amb la seva tasca a 'El Club', a TV3. 

La carrera de Puig, molt reconeguda

Directora de Comunicació i Premsa de RBA Llibres des de l’any 2015, fa poc més d’un any que treballa com a conductora a Catalunya Ràdio, concretament de la segona hora del Catalunya vespre. A més, i segons el seu perfil de Twitter, col·labora en diversos programes de RAC1, així com  participa a ‘La nit a 8tv’, ‘Tot es mou’ de TV3, i escriu per a l’espai de reflexió ‘Fot-li Pou’.

Cristina Puig substituirà Laura Rosel
Cristina Puig substituirà Laura Rosel | CatalunyaDiari.cat

 

Però no només això, i és que Puig ha presentat diverses gales de sèries catalanes i de premis catalans de renom, com els Premis Gaudí o els Sant Jordi. A més, l’any 2013 va ser guardonada amb el premi Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista.