rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Crítiques de la comunitat gitana a Rosalía per la seva actuació en els Goya

Los Chunguitos donen suport a la cantant catalana davant de les crítiques per la versió que va cantar de ‘Me quedo contigo’ en els premis Goya 2019
Rosalía, just abans de la seva actuació en els premis Goya 2019 | CatalunyaDiari.cat

 

L’aparició de la cantant Rosalía dalt de l’escenari era una de les actuacions més esperades de la gala dels Premis Goya 2019, celebrada a Sevilla, i és que la cantant deixa empremta allà per on passa. No obstant això, l’actuació de Rosalía no va ser del gust de tothom: les associacions gitanes van sortir en defensa del tema original de Los Chunguitos, cançó que Rosalía va «desgintanitzar» i «expropiar de la cultura gitana», explica 'La Coctelera'. 

 

Acostumada a desplegar un gran espectacle amb moviments, llums, balls, i una complexa posada en escena, Rosalía va sorprendre per la sobrietat i senzillesa de la seva actuació. L’artista, just després de l’inici de la gala, va pujar a l’escenari on es va quedar ella, la seva veu, El Guincho i el Cor Jove de l’Orfeó Català. Amb aquesta simplicitat càlida i carregada de força, Rosalía va començar a interpretar ‘Me quedo contigo’, en homenatge a Los Chunguitos.

  

 

La polèmica del tema de Rosalía

«Rosalía ha fet una versió del cèlebre tema ‘Me quedo contigo’ de Los Chunguitos. La ha arrancat del seu caràcter original. La ha desgitanitzat, i això a Espanya li agrada. Al marge dels gustos musicals, això és antigitanisme». Aquestes declaracions es podien llegir en les xarxes socials per part d’associacions gitanes feministes, tal com informava ‘El Español’. I és que van ser moltes les opinions contràries al tema que va cantar la jove artista.

 

 

 

 

Part del col·lectiu ofès escrivia que «s’estan expropiant elements de la cultura d’un poble històricament perseguit, invisibilitants els seus orígens, beneficiant la cultura imperant i castigant el poble originari a l’ostracisme una vegada més», a més d’assegurar que Los Chunguitos no havien sigut avisats de la intenció de versionar la seva cançó: «El respecte es mostra amb els gestos».

 

 

La polèmica sobre els temes de Rosalía s’aviva

 

 

Des que Rosalía va irrompre amb ‘Malamente’, del disc ‘El mal querer’, va saltar la polèmica sobre l’ús de l’artista d’elements estètics d’un poble oprimit des d’una posició de privilegi, sense respectar la seva arrel. No obstant això, rostres coneguts del col·lectiu gità com les Azúcar Moreno van sonar suport a l’artista: «Gràcies, Rosalía, por aquest bonic homenatge a la família Salazar. T’estimem. Ens quedem amb tu sense cap dubte. Petons amiga».

 

 

Les mostres de suport van arribar fins i tot dels mateixos Chunguitos: «Una gran sorpresa estar veient els Goya i veure aquesta gran artista cantant el nostre tema ‘Me quedo contigo’! No hi ha millor manera de fer-ho tan maco! A partir d’ara, ens quedem també amb tu Rosalía! Ganes de cantar-la junts», publicaven Los Chunguitos per les xarxes socials. Van aclarir que no van ser avisats, però que mostraven tot el seu suport: «Gràcies per permetre a tot el món escoltar aquest tema amb la teva veu i el teu art».

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

👄 Ja pots rebre l'actualitat dels famosos i de la premsa del cor fent clic aquí!

Comentaris