Dabiz Muñoz, marit de Cristina Pedroche

Dabiz Muñoz reapareix creant polèmica un altre cop pel preu del seu restaurant

Dabiz Muñoz rep moltes crítiques per un comentari

Dabiz Muñoz va analitzar a finals de l'any passat quant costava en realitat el menú degustació del seu restaurant Diverxo. Després d'estudiar el cost de la matèria primera i la mà d'obra, va arribar a la conclusió que ho havia de pujar gairebé un 50%. Finalment, va assolir els 365 euros. Amb aquesta decisió, Dabiz Muñoz ha generat molta polèmica a les xarxes socials.

Després d'elevar el valor, convertia el seu local al tres estrelles Michelin més car d'Espanya. La majoria dels establiments d'aquesta categoria ofereixen costos que van dels 200 als 300 euros. Però el que és realment cridaner i que ha provocat una allau de reaccions són les paraules del xef.

Dabiz Muñoz assenyalava en una entrevista a l'edició italiana de Vanity Fair que no es tractava de cap luxe desemborsar aquesta quantia. «Pagar 365 euros per un dinar no és cosa de rics», va assenyalar. Segons la seva opinió, «un Ferrari, un iot o un hotel cinc estrelles» sí que es poden considerar «coses de rics». Tot i això, en el cas d'una cuina, entén que es tracta d'una experiència gastronòmica a l'abast de qualsevol. Això sí, caldrà estalviar durant força temps per aconseguir-ho.

Per reforçar la seva teoria que no era tan car, va voler comparar-ho amb altres exemples. Va posar l'exemple d'un concert de Harry Styles o d'una trobada entre el Reial Madrid i el Juventus. «És clar que el futbol no és una cosa de rics, només són maneres diferents d'entendre una experiència», destaca Dabiz Muñoz.

Dabiz Muñoz estarà molt pendent del que passi el proper 20 de setembre a la gala The Best Chef Awards a Madrid. Aquest dia es coneixerà si és capaç de revalidar el títol de millor xef del món.

Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz
Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz han fet un viatge gastronòmic a Mèxic | GTRES

L'espanyol ja és al capdavant del negoci després de gaudir d'un mes de vacances a Mèxic amb la seva parella. Durant els darrers anys, el seu nivell d'influència i de popularitat ha anat augmentant de manera considerable. De fet, aquest mateix estiu han estat milers de persones les que han seguit el viatge gastronòmic a través d'Instagram.

Durant molt de temps, es va convertir en l'únic xef de Madrid que tenia l'honor de comptar amb tres estrelles. Tot i això, la pandèmia el va obligar, d'alguna manera, a realitzar una sèrie de canvis en els seus projectes culinaris. Entre altres coses, Dabiz Muñoz es va veure obligat a tancar Streetxo a Londres, sobreposant-se a un incendi i al robatori d'ampolles al local de Madrid.

També, pot presumir d'assolir l'èxit amb Goxo i l'obertura de Ravioxo. A això, se li uneixen una sèrie de reconeixements internacionals com The Best Chef o la quarta plaça a 50 Best. Davant d'això, es pot dir que Dabiz Muñoz passa per un dels millors moments de la seva carrera professional.

Dabiz Muñoz pensa en la reobertura de Londres

Dabiz Muñoz es va veure obligat a tancar el local de Londres a causa de la pandèmia. Era un dels seus vaixells insígnia, i en què havia posat moltes esperances. Ara, un cop transcorregut el temps, reconeix que està pensant en la reobertura.

Foto de Dabiz Muñoz a la cuina
Dabiz Muñoz va haver de tancar Streetxo, el seu restaurant de Londres | Instagram @dabizdiverxo

Explica que «va ser un període dificilíssim per a qui treballa a l'hostaleria. Nosaltres vam haver de tancar Streetxo perquè seguíem pagant 45.000 lliures de lloguer al mes tot i que no podíem treballar». Es tractava d'un important desemborsament en un moment en què gairebé no s'ingressava. Segons la seva opinió, es va tractar d'una etapa molt dura «perquè feia 6 anys que estàvem oberts i vam tenir molt d'èxit». Per això, estima que «estarem de tornada tan aviat com sigui possible».

Dabiz Muñoz mai no tanca les portes a res. Li agrada innovar i experimentar noves coses. Sempre pensa en projectes nous per sorprendre amb les propostes gastronòmiques.