Primer pla de Cristina Pedroche en un photocall

Cristina Pedroche ho confirma: Dabiz Muñoz renuncia a una de les majors il·lusions

El cuiner ha iniciat el procés de liquidació del seu restaurant 'StreetXo' de Londres

El cuiner espanyol Dabiz Muñoz ha començat amb el procés de liquidació del seu restaurant 'StreetXo' de Londres, segons la publicació d'aquest dilluns, 14 de desembre, al diari 'Expansión'. El xef madrileny va posar en marxa el local l'any 2016 al luxós barri de Mayfair, i el passat mes de març va haver de tancar el seu negoci per culpa de la pandèmia de la Covid.

Des de fa 9 mesos, 'StreetXo Londo no ha aixecat la persiana i per tant, Muñoz ha pres la decisió d'acabar amb el negoci. El restaurant de la parella de Cristina Pedroche va donar feina a 70 persones i el preu mitjà d'un àpat fàcilment arribava als 100 euros per persona.

El xef espanyol hauria invertit des de 2016 a 'StreetXo' uns 6 milions d'euros

Segons la informació del diari d'actualitat econòmica que ha destapat la notícia, el lloguer anual del local de Dabiz Muñoz estava al voltant d'uns 400.000 euros, i el xef espanyol hauria invertit des de 2016 una xifra propera als sis milions d'euros. L'any 2018, diversos dels socis del cuiner van vendre les seves accions, passant així Muñoz a tenir el 83% de l'accionariat del negoci.

El xef va posar en competició recentment a Barcelona el seu servei a domicili amb Glovo, el 'GoXO', a més d'iniciar la reserva dels menús nadalencs de la Nit de Nadal i Cap d'Any (175 euros un menú per a 2 persones), avui dia prop d'esgotar per la gran quantitat de comandes que li estan arribant.

Així mateix, Dabiz Muñoz ha estat un dels majors triomfadors en un format que està despuntant en els últims anys, dels 'food- truck'. Muñoz ha posat un a la Plaça Manuel Gómez Moreno de Madrid, en què es poden menjar entrepans japo-coreans amb pa de brioix i quètxups de kimchi, 'dumplings' a la planxa amb bolonyesa xinesa de vaca vella i xoriço fumat.

  • També t'agradarà: Tots els vestits de Cristina Pedroche per a les Campanades, any a any

Un any difícil per Dabiz Muñoz i Cristina Pedroche

No ha estat un any fàcil aquest 2020 per Dabiz Muñoz. La parella de Cristina Pedroche va patir diversos contratemps en un altre dels seus restaurants, en aquest cas a 'Diverxo', que fa uns mesos va patir un petit incendi a les seves instal·lacions del centre de Madrid. Va ser a finals d'agost quan Muñoz es va veure obligat a tancar uns dies, tot i que va reprendre l'activitat a principis de setembre. Però poc després de la seva reobertura, i després de detectar diversos casos de Covid-19 entre els seus empleats, el local de restauració va haver de tornar a tancar.

Després de deixar enrere totes aquestes incidències, el cuiner espanyol va preferir no obrir en els primers dies d'octubre a causa de les dures restriccions d'aforament als locals de restauració, a més dels estrictes horaris imposats pel govern de la ciutat de Madrid.

'Diverxo' segueix en plena forma després de la seva reobertura

Per sort per al xef i Cristina Pedroche, el cuiner va anunciar a mitjans de novembre la reobertura del restaurant 'Diverxo', l'únic amb tres estrelles Michelin de Madrid, que romania tancat a causa de les restriccions aplicades a l'hostaleria madrilenya i després de patir algunes incidències durant els últims mesos. Va ser el passat 14 de novembre el dia que va fer públic que el restaurant madrileny per fi tornava a obrir les portes després d'un any carregat de dificultats.

Veurem si després d'aquest cop per Muñoz, la sort li somriu i aconsegueix fer de 'Diverxo' el seu vaixell insígnia o prova sort en l'obertura d'un nou local de restauració. Com esmentàvem anteriorment, el cuiner espanyol va desembarcar a Barcelona fa tot just un mes amb el restaurant de 'delivery' 'GoXo', deixant la porta oberta a tenir un restaurant físic a la ciutat comtal.