Fins ara, Pablo Motos mai s'havia posicionat respecte a la vacuna de la Covid-19. De fet, en aquells debats en els quals ha sorgit aquest tema, el presentador s'ha mantingut al marge o simplement s'ha decantat molt més per la desconfiança. Però, dijous va mostrar un punt de vista totalment diferent.
I és que 'El Hormiguero' va oferir aquest dijous la seva habitual tertúlia setmanal amb la presència de Cristina Pardo, Tamara Falcó, Núria Roca i Juan del Val i, entre altres temes, es va abordar i debatre en primícia l'obligatorietat o no de la vacuna anticovid.
Pablo Motos es va mostrar més flexible respecte a altres dels col·laboradors i ha afirmat que és fonamental confiar que «la vacuna és segura a curt, mitjà i llarg termini». Com ell era el primer que tenia aquest punt de desconfiança va decidir buscar resposta i posar-se en contacte amb experts científics i coneixedors de la malaltia.
En contacte amb el Comitè Mundial d'Avaluació per trobar respostes
«Vaig trucar a la gent que m'informa sobre el coronavirus des que es va iniciar això, i aquest programa de moment no ha donat cap relliscada gràcies a ells. Resulta que una d'aquestes persones està en el Comitè Mundial d'Avaluació sobre la seguretat de la vacuna», va explicar el de Requena.
El presentador va explicar que aquesta persona li va indicar com és el procés que se segueix per saber si una vacuna és segura o no. «A Espanya, per una cosa lletgíssima, com és el Comitè d'Experts del Govern, que mai va existir, quan parles de Comitè d'Experts la gent ja no s'ho pren seriosament», va sentenciar Motos. «Però aquests existeixen, són reals i és gent que no té cap vincle amb la política ni amb les empreses farmacèutiques. Hi ha científics, immunòlegs, 'vacunòlegs', viròlegs, clínics i estadístiques».
Seguint amb la mateixa temàtica, Pablo va confirmar que «cada un, de manera independent, estudia les dades i quan cada un arriba a una conclusió hi ha un altre comitè diferent de vacunació que contrasta les dades. Després l'hi diuen a l'Administració d'aliments i medicaments dels Estats Units (FDA) o a l'Administració electromotriu de medicaments d'Europa (EMDA). Quan donen l'autorització per a ús d'emergència, es pot publicar en revistes científiques. Abans d'això, hi ha d'haver com a mínim quatre metges independents que tornin a revisar-ho tot».
Gràcies a la font oficial que va aconseguir el presentador, pot aportar totes aquestes dades sobre la vacuna de la Covid-19. «Aquest expert, que no es casa amb ningú, m'ha dit que la vacuna és segura, que ell se la posarà i també se la posarà a la seva família», va assenyalar Motos.
Pablo molt insistent: «El que diu aquest expert és que és segura i jo el crec»
Al mateix temps, el presentador va recalcar: «Suposo que estem molt intranquils pels rumors, però les dades hi són. Al 50% de les 44.000 persones amb què s'ha assajat la vacuna els vigilen els pròxims 60 dies, que és quan es donen els efectes a llarg termini».
Va cridar l'atenció la insistència de Pablo Motos: «La vacuna és segura. Si qualsevol de les diferents vacunes té la confirmació que està en estat d'emergència i que es pot vacunar és perquè ha passat per tot aquest procés llarguíssim de gent independent».
«El que em diu a mi aquest expert és que és segura i jo el crec. Des que va començar el coronavirus, moltes vegades, en contra del que es deia, nosaltres hem dit altres coses i aquesta persona mai s'ha equivocat», va rematar Pablo Motos, minuts abans de donar per finalitzat el programa.
El discurs de Pablo Motos no va passar desapercebut per a una bona part dels espectadors, sobretot, pel seu canvi sobtat d'actitud. És clar que ara confiarà al 100% en aquesta font oficial.