Primer pla de Dani Martín.

Dani Martín confessa que té la mateixa malaltia que Paula Vázquez

El cantant ha parlat d'un problema que li afecta la pell

L'octubre del 2019, Dani Martín va fer públic que patia una malaltia. En concret, rosàcia, una patologia crònica que provoca envermelliment a la pell i fins i tot als ulls. Però el cantant no és l'únic famós que té aquest problema de salut. Paula Vázquez també el pateix.

És habitual que aparegui en persones de pell clara i d'entre 40 i 50 anys. El mes d'abril, Dani va compartir una foto a Instagram en què es mostra sense complexos. Volia donar a conèixer aquesta malaltia i conscienciar sobre tot el que suposa.

«No soc influencer, només soc un ésser humà explicant la meva experiència», començava dient el madrileny. I aclaria: «No dic que ser-ho sigui dolent, només que ho faig perquè em ve de gust i perquè arriba la primavera, que sempre em fa por». Es tracta d'una estació en què «la rosàcia empitjora molt».

Primer pla de Dani Martín en un fotoreclam
Dani Martín té rosàcia | GTRES

A la imatge que va publicar, es podien apreciar clarament les marques de l'afecció. Era un recordatori del que havia comunicat l'octubre del 2019.

Uns dies més tard, Paula Vázquez va seguir els passos del cantant. La presentadora va penjar una foto a les xarxes en què ensenya la cara, plena de vermellors. «És una malaltia crònica que afecta només la cara, especialment les galtes, el front, la barbeta, el nas i els ulls», apuntava.

Per ser més explícita, indicava als seus seguidors que «és com tenir acné, però a partir dels 40, en el meu cas». Deia, fent referència a la rosàcia.

Així doncs, se sumava a la iniciativa de Dani Martín. Entenia que si ho feien públic, «potser trobem un remei». Per a ell «no és cap inconvenient», però a ella sí que li resultava molest, segons va dir.

Explicava que l'aparició d'aquest problema estava relacionada amb l'estrès. «Jo només aconsegueixo baixar-lo relaxant-me, amb banys d'espuma, passejos, música. I a vegades, ni així».

La presentadora recalcava que li era «impossible beure alcohol». Prendre's «una sangria em destrossa la cara», a més del sol o els canvis de temperatura.

S'estima que afecta el 10% de la població, amb més incidència en les dones a partir dels 30 anys. Els símptomes més comuns són la inflamació del nas i l'aparició d'una mena de grans. En tot cas, els especialistes assenyalen que no són perillosos.

Una de les recomanacions que fan és posar-se crema solar tot l'any. La rosàcia apareix sobretot en persones amb la pell clara. També aconsellen evitar les exposicions al sol prolongades i els canvis de temperatura.

Dani Martín fa una crida a anar al metge

Mitjançant les xarxes socials, Dani Martín assegurava que creu que la millor solució és una «higiene diària amb un sabó que tregui el  greix». I també deia que és important utilitzar «les coses que ens hagin funcionat a cadascú, ja que, com bé sabeu, això és un món».

Recomana a la gent que està en la mateixa situació que vagi «al dermatòleg». Subratllava que «tenir rosàcia i cuidar-te diàriament és molt fàcil. A més, avui dia, hi ha un munt de tractaments per a cada tipus de pell».

Paula Vázquez en un plató de televisió
Paula Vázquez té la mateixa malaltia que Dani Martín | Europa Press

Per combatre la malaltia, el cantant va recomanar ser curós amb la higiene facial, «posar-se crema hidratant i protector solar tot l'any». També s'aconsella reduir el picant, els greixos, l'estrès i els tòxics com el tabac, l'alcohol i el cafè.

Dani Martín no dubtava a proclamar que «tinc rosàcia al màxim». I després d'això, Paula Vázquez també es va unir a aquest moviment.

▶️ Ana Rosa Quintana habla de su cáncer y cuenta sus planes para dentro de unas horas